REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Syväjärven hakkuita vastaan kerätään adressia – toiveissa uusi Suomussalmi 150 -puisto

Tanja Nuotio

Suomussalmen Syväjärven puolesta kerätään allekirjoituksia adressit.comissa.

Adressissa vaaditaan Metsähallitusta luopumaan Syväjärven alueen hakkuista. Metsähallitus on päättänyt käsitellä monikäyttömetsiä tämän talven aikana.

Adressin tarkoituksena on tukea aiemmin jätettyä kuntalaisaloitetta/esitystä. Nyt allekirjoittamaan pääsevät myös muut kuin suomussalmelaiset.

Adressin ensimmäinen allekirjoittaja on Suomussalmen kunnan entinen talousjohtaja, JHTT-tilintarkastaja Matti Mulari.


Samalla vaaditaan, että Syväjärvensärkkä, Syväjärvenkangas, Ruunasärkkä, Särkkäjärven ympäristö sekä Jumalissärkkä ja Hoikansärkkä rauhoitetaan hakkuilta pysyvästi.

Allekirjoittajat vaativat, että alueista on muodostettava Hossan Suomi 100 -kansallispuiston hengessä Suomussalmi 150 -puisto.

Suomussalmen kunta täyttää tänä vuonna 150 vuotta.

Metsähallitus aikoo hakata Syväjärven alueella noin sata hehtaaria. Tästä noin 6 hehtaaria avohakataan. Avohakkuut ovat 0,1 – 1 hehtaarin pienaukkoja ja loput hakkuut harvennusta.

Alue sijaitsee Ämmänsaaresta 10–15 kilometriä kaakkoon soidensuojelualueen kainalossa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »