REFRRER:path /

Taitaja2017- kilpailusta voitto Kainuuseen

Kultamitalistin mukaan kisa oli haastava, mutta ahkera harjoittelu tuotti tulosta.

Marjo Ahola
Kainuun ammattiopiston opiskelija Elias Salonen voitti Taitaja-kilpailun painotuotesuunnittelussa. Kuvassa myös palkitsija Hannu Saarnilehto.

Elina Niskasaari

Kainuun ammattiopiston opiskelija Elias Salonen voitti ammattitaidon suomenmestaruuden painotuotteen suunnittelussa. Kilpailun finaali käytiin Taitaja2017-tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa 15.5.-18.5.

–Mitalisija oli tavoitteena, mutta kyllähän voitto oli vähän yllätys kuitenkin, Salonen kuvaa kilpailun jälkeisiä tunnelmiaan.

Kainuun ammattiopistosta kilpailun finaaliin pääsi yhteensä seitsemän opiskelijaa viidestä eri lajista.

Kaikki kilpailivat vakuuttivat tuomarit ammattitaidollaan jo kilpailun aikaisemmissa vaiheissa, sillä finaaliin karsiutui tuhansien joukosta vain kourallinen opiskelijoita.


Elias Salosen lisäksi painotuotteen suunnittelun mestaruudesta kilpaili Kainuun ammattiopistosta Lilja Kinnunen

, joka sijottui lajissa kolmanneksi. Mitalit jaettiin palkintojenjaossa torstaina 18.5.

Salonen opiskelee kolmatta vuotta media-alan kaksoistutkintoa Kainuun ammattiopistossa. Pääasiallisesti hän opiskelee pelialaa, mutta on opiskellut sivussa graafisen suunnittelun opintoja.

–Graafista osaamista tarvitsee nykään aika laajalti media-alalla, vaikka itseä painotuotteiden sijaan kiinnostaakin enemmän interaktiivinen media, eli pelit.

Kilpailussa tehtiin vaativia tehtäviä tiukan aikarajan puitteissa. Kilpailijoiden tuli osoittaa osaamisensa erilaisten painotuotteiden taittamisessa.

Teknisten taitojen arviointi muodosti 70 % arviosta, loppu oli subjektiivista arviota. Tekniikan tuli siis olla hyvin hallussa, eikä virheisiin ollut juuri varaa.

–Kilpailu oli vaativa, ja tuntien pikkutarkka tekeminen oli aika uuvuttavaakin.

Kolmen kilpailupäivän ahkera puurtaminen toi kuitenkin tuloksia. Tapahtuman mitalistit saivat kukkien ja kokemusten lisäksi myös opiskelijoille tervetulleet rahapalkinnot.

Yksi lajin tehtävistä oli suunnitella mainosjuliste Helsingin Lionsin Suomi100 juhlakonsertista. Järjestö valitsi Salosen suunnitteleman julisteen tehtävän parhaaksi ja luonnollisesti palkitsivat hänet suunnittelutyöstään.

–Kyllähän tämä varmasti auttaa työnhaussa, jos esimerkiksi opiskelujen ohella tekisi jotain painoteknistä tai graafista työtä. Ennen kaikkea kilpailu oli kuitenkin huikea kokemus, Salonen kertoo.

–Suosittelen ehdottomasti kaikille kilpailuun osallistumista, mutta paljon treeniä ja työtä se kyllä vaatii.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti