REFRRER:path /
Katja Mabrouk
Kajaanin nuorisovaltuusto ja paikalliset bändit odottavat jo innolla Nuorten yö -tapahtumaa. Yhteiskuvaan asettuivat nuorisovaltuuston Leevi Suutari (takarivissä vasemmalla), Lukion Bilebändin Joni Sihvola, Mikko Huttunen, Veikka Wikstén, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Silja Inkamo, Flames of the North -yhtyeen Pyry Kärnä sekä eturivissä Tuukka Härkönen (vas.), Roope Honkanen sekä Jaakko Kilpeläi

Takavuosien hittitapahtuma tulee taas

Nuorten yö järjestetään syysloman alkajaisiksi parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Tapahtuman pääesiintyjinä nähdään Evelina ja tubettaja Eeddspeaks. Mukaan odotetaan yli 500 nuorta ympäri Kainuuta.

Katja Mabrouk

1990-luvulta tuttu Nuorten yö -tapahtuma herätetään henkiin syyslomaviikon aloittavana perjantaina 13. lokakuuta.

Parikymmentä vuotta sitten tapahtumaa järjestettiin Kajaanihallilla, mutta nyt musiikki soi Kainuun ammattiopiston Oppi 4 -rakennuksessa.

– Tässä välissä on ollut nuorten isoja SyysX-tapahtumia. Päätimme tuoda Nuorten yön takaisin Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi, koska se oli hieno ja hyvä tapahtuma. Nimestäkin selviää heti, millaisesta tapahtumasta on kyse, nuoriso-ohjaaja Nea Okkonen Kajaanin perusopetus- ja nuorisopalveluista kertoo.

Vuoden alusta

saakka suunnitellun

Nuorten yön

teemana on Suomen 100-vuotisjuhlien tapaan Yhdessä.

Tapahtuman suunnittelusta ja järjestelyistä vastaavat pääasiassa Kajaanin nuorisovaltuuston nuoret.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajan Silja Inkamon mukaan Nuorten yö on ollut iso ponnistus, mutta työmäärästä on selvitty SyysX-tapahtumista tulleen kokemuksen avulla.

Nuoret ovat valinneet tapahtuman pääesiintyjiksi laulaja-lauluntekijä Evelinan ja Suomen tunnetuimman miestubettajan Eeddspeaksin.

Lisäksi mukana ovat kainuulaiset nuorisobändit Flames of the North ja Lukion Bilebändi, Kajaani Dancen tanssijoita sekä korttitaiteilija Raimo Lusma.

– Ajattelimme, että kun on kaksi tunnettua pääesiintyjää, silloin ohjelmaa on ainakin kahdelle eri yleisölle. Toivottavasti nuoria tulee myös Kainuun muista kunnista kuin Kajaanista, Silja Inkamo sanoo.

Nea Okkosen mukaan ainakin Paltamossa on ollut puhetta bussikuljetuksen järjestämisestä Nuorten yöhön.

Nuorten yöhön odotetaan yli 500 yli 13-vuotiasta osallistujaa.

Nea Okkonen sanoo, että ikäraja on tarpeen, koska tapahtuma jatkuu illasta puoleenyöhön saakka.

– Myös nuorille on tärkeää, että tapahtuma on omalle porukalle eikä lapsille. Nuorille ei ole Kajaanissa isompaa massatapahtumaa tarjolla, hän huomauttaa.

– Yläikärajaa ei ole. Lain mukaan ihminen on nuori 29 ikävuoteen saakka, mutta ovelta ei käännytetä, vaikka joku vähän vanhempikin tulisi.

Tapahtuma on päihteetön. Ulko-ovilla on jatkuvasti alkometripuhallutukset ja laukut tarkistetaan.

– Myöskään tupakointi ei ole sallittua ammattikoulun alueella. Nuoret tietävät nämä jutut aika hyvin, eivätkä ne ole heille kynnyskysymyksiä.

Itsenäisen Suomen juhlavuosi on innoittanut Nuorten yöhön mukaan runsaasti yhteistyökumppaneita.

Nuorisopalveluiden ja nuorisovaltuuston lisäksi tapahtumaa puuhaavat muun muassa Kainuun ja Pohjois-Karjalan ammattiopistot, Nuorimieli-toiminta sekä joukko sponsoreita.

Nuorimielen toiminnanjohtaja Senja Vänskä kertoo, että Nuorten yöhön käytetään viime vuonna itsemurhan tehneen kajaanilaisnuorukaisen muistorahasto.

– Hänen omaisillaan oli toive, että rahaston tuhat euroa käytettäisiin musiikkiin liittyvään tapahtumaan. Se oli iso raha, muttei niin iso, että olisimme yksinään voineet järjestää mitään. Tämä oli luonteva yhteistyö hypätä mukaan. Näin tragediasta seuraa jotain hyvää.

”Ajattelimme, että kun on kaksi tunnettua pääesiintyjää, silloin ohjelmaa on ainakin kahdelle eri yleisölle. Toivottavasti nuoria tulee myös muista kunnista kuin Kajaanista.”

Silja Onkamo

Puheenjohtaja, Kajaanin nuorisovaltuusto

Nuorten yöhön käytetään viime vuonna itsemurhan tehneen kajaanilaisnuorukaisen muistorahasto.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommenttiMikä?

Nuorten yö

Kajaanissa 13. lokakuuta klo 18–24 Kainuun ammattiopiston Oppi 4 -rakennuksessa.

Pääesiintyjinä laulaja Evelina ja tubettaja Eedspeaks.

Lisäksi mukana ovat kainuulaiset nuorisobändit Flames of the North ja Lukion Bilebändi, Kajaani Dancen tanssijoita sekä korttitaiteilija Raimo Lusma.

Myös muuta ohjelmaa on tarjolla, kuten Nuorimieli-toiminnan toteuttama selfieseinä.

Tapahtuma on päihteetön ja suunnattu yli 13-vuotiaille.

Järjestelyissä ovat mukana Kajaanin nuorisovaltuusto, Kajaanin kaupungin nuorisopalvelut, Kajaanin ja Pohjois-Karjalan ammattiopistot sekä Nuorimieli-toiminta.

Pääsyliput maksavat 3 euroa. Niitä voi ostaa ovelta tai ennakkoon Jim&Jillistä sekä Nupan, lukion ja Kajaanin ammattiopiston kahvioista.