REFRRER:path /

Monitoimitalo yli tuhannelle käyttäjälle

Lapio uppoaa santaan kesäkuun alussa ja kokonaisuus valmistuu vuoden 2017 syyslukukaudeksi.

Pääosassa ovat koululaiset, sillä uuden monitoimitalon koulutilat on mitoitettu noin 800 juniorille.

Monitoimitaloon sijoittuva uusi kirjasto on niin sanottu kombikirjasto, joka toimii sekä yleisenä että koulukirjastona. Luvassa on innovatiivinen ja innostava kohtaamispaikka, jossa perinteinen kirjastotoimi sulautuu osaksi kasvu- ja oppimisympäristöä.

Hannu Mustonen

Kajaanin suurrakennushankkeen, Lehtikankaan uuden monitoimitalon aloitus lähenee vinhaa vauhtia. Suunnitelman mukaan lapio uppoaa santaan kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja kokonaisuus valmistuu vuoden 2017 syyslukukaudeksi.

Hauholan koulun kentälle nousee lähes 12 700 kerrosneliön pytinki, jonka päivittäinen käyttäjämäärä asettuu jopa 1 300 hengen korville.

Pääosassa ovat koululaiset, sillä uuden yhtenäiskoulun tilat on mitoitettu pitkän oppilasennusteen mukaisesti noin 800 juniorille. Alakouluikäisten osuus on 500 ja yläkouluikäisten 300.

Purkuun päätyvien Hauholan ja Lehtikankaan koulujen ennuste antaa 680–750 oppilasta vuosille 2014–2017. Lisäksi alueella on Soidinsuon koulu, joka jatkaa noin 250 oppilaan voimin. Arvion mukaan koulu pysyy hyvässä kunnossa ainakin 15 vuotta. Sitten on valittava iso remontti tai yhdistäminen uuteen kouluun, mikä edellyttää näillä näkymin lisärakennusta.

Hauholan koulusta on purettava pieni osa jo rakentamisen alkuvaiheessa. Sen myötä Hauholan puolelle ei siirry enää kuudesluokkalaisia, vaan viisi luokkaa järjestellään Lehtikankaan ja Soidinsuon kouluihin.

Muutoin Hauholan toiminta jatkuu nykymuodossaan vuoden 2017 kevääseen, jonka aikana yläkoulun oppilaat siirtyvät jo uuteen kouluun. Lehtikankaan koulun oppilaat seuraavat perässä syksyllä.

Monitoimitalon rakennustyöt valmistuvat siis jo keväällä, mutta kevät- ja kesäkuukausille piisaa vielä Hauholan purkutöitä sekä piha- ja liikunta-alueiden rakentamista. Lehtikankaan koulun purku jää näillä näkymin vuoteen 2018 tai myöhemmäksi.

Monitoimitalon päiväkotiin tulee 120 hoitopaikkaa seitsemään kokopäiväryhmään. Esikoululaisia kertyy 50 lapsen verran kahteen osapäiväiseen ryhmään. Lisäksi koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuu noin 120 lasta kuudessa ryhmässä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti