REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Kysely: Talvivaara, Nordea ja Nestle Suomen vihatuimmat yritykset

Maininnat vähäisiä: Talvivaaran nimesi vain 3,3 prosenttia vastaajista.

Juha Neuvonen/arkisto
Talvivaaran Kaivososakeyhtiö ei nauti suomalaisten suosiosta, kertoo uusi tutkimus.

STT

Talvivaara, Nordea ja Nestle ovat Suomen ”vihatuimmat” yritykset, ilmenee viestinnän konsulttiyritys Tekirin teettämästä kyselytutkimuksesta.

Kolme neljännestä suomalaisista ei kuitenkaan vihaa kyselyn mukaan mitään yritystä. Jos suomalainen kertoo vihaavansa jotakin yritystä, syynä on ihmisten terveyden vaarantaminen, työntekijöiden huono kohtelu, verojen kiertäminen tai epäeettinen toiminta.

Talvivaaran, Nordean ja Nestlen jälkeen seuraavaksi eniten mainintoja kyselyssä saivat valtio-omisteinen kaivosyhtiö Terrafame, sähköyhtiö Fortum ja sähkönsiirtoyhtiö Caruna.

Yritysten saamat maininnat ovat kuitenkin huomattavan vähäisiä. Eniten mainitun Talvivaaran nimesi vain 3,3 prosenttia tutkimukseen osallistuneista tuhannesta 15–79-vuotiaista suomalaisesta.


Kyselyssä vihaa aiheuttavien kärkeen nousivat epäeettisesti toimivat yritykset ja sellaiset toimijat, jotka eivät huomioi ympäristöä tai luontoa. Seuraavaksi eniten mainintoja saivat yritykset, jotka eivät maksa veroja Suomeen, kiertävät niitä tai hamuavat kohtuuttomia voittoja.

Vihattavina toimialoina erottuivat myös puhelinmyynti, pikavippiyritykset, energia-ala, kaivosteollisuus, pankit ja turkistarhaus. Lisäksi ulkomaiset terveyspalvelujen tuottajat ja tupakkateollisuus saivat joitakin mainintoja.

Teema esillä SuomiAreenassa

Teemaa Suomen vihatuimmat yritykset käsitellään keskustelutapahtuma SuomiAreenassa Porissa. Puhumassa ovat muun muassa Talvivaaran Pekka Perä ja tupakkayhtiö Philip Morrisin viestintäjohtaja Päivi Mononen-Mikkilä.

Tapahtuma alkoi eilen ennätyksellisen vilkkaasti. Järjestäjien mukaan avajaispäivän tilaisuudet keräsivät yhteensä reilusti yli 10  000 kävijää.

MTV:n ja Porin kaupungin järjestämä SuomiAreena jatkuu perjantaihin asti. Yhteensä siellä puhuu yli 950 esiintyjää yli 170 keskustelutilaisuudessa.

Edit: täydennetty juttua kello 10.30

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »