REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Talvivaara: Se oli vahinko

Teijo Määttänen
Talvivaaran projektipäällikkö Kimmo Heikkinen myöntää, että kaivosyhtiö on hakannut purkuputkilinjaa yksityishenkilön mailla ilman lupaa.

– Se oli kuitenkin vahinko. Normaalisti käytämme näissä töissä gps-paikannuslaitteita, mutta ne eivät jostain syystä olleet käytössä tällä kertaa ja hakkuu tehtiin vanhanaikaisella karttamenetelmällä, Heikkinen kertoo.

Heikkisen mukaan karttaan oli merkitty kohta, jonka saa hakata, mutta jostain syystä hakkuuta tehnyt työntekijä oli jatkanut hakkuuta sen ulkopuolelle.

Maanomistaja Arto Tervonen teki rikosilmoituksen Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesää vastaan luvattomista hakkuista, joita Talvivaara oli tehnyt hänen maillaan Jormaskylän Papinmäessä ilman, että maakaupoista olisi tehty minkäänlaista sopimusta.

Tervonen oli huomannut hakkuut myöhään tiistai-iltana, kun putkilinjan alta oli hakattu metsää 200 metrin matkalta ja 20 metrin leveydeltä. Yhteensä Tervosen maita on putkilinjalla alla 400 metrin matkalla.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »