REFRRER:path /

Talvivaaran lisärahoitus sai kritiikkiä eduskunnalta

Juha Neuvonen
Monet kansanedustajat esittivät Talvivaaran kaivoksen alasajon aloittamista ja rahojen käyttämistä esimerkiksi ympäristöhaittojen korjaamiseen.

STT

Hallituksen esittämä 38,5 miljoonan euron lisämääräraha Terrafame Groupin pääoman korottamiseen sai kovaa kritiikkiä, kun eduskunta tiistaina aloitti keskustelun vuosien 2017–2020 lisätalousarviosta.

Monet kansanedustajat esittivät Talvivaaran kaivoksen alasajon aloittamista ja rahojen käyttämistä esimerkiksi ympäristöhaittojen korjaamiseen. Kaivoksen tilannetta käsittelevältä valtiovarainvaliokunnalta edellytti objektiivista arviota muun muassa kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.).

– Talvivaaran kaivos ei ole elinkelpoinen. Ei ole esitetty mitään sellaista, joka ainakaan minut saisi uskomaan, että se on tulevaisuudessa elinkelpoinen. Koko projekti on auki siinä mielessä, että purkuputki ei ole vielä saanut lainmukaista päätöstä. Jos se kaatuu, siihen menee mukkelis koko kaivos, Salolainen sanoi.

Valtio on pääomittanut Terrafamea viime vuonna yhteensä 209 miljoonalla eurolla, 38,5 miljoonaa sisältyy siihen. Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan summa riittää kesän yli, mutta salissa epäiltiin, että hädin tuskin juhannukseen.

Mika Karin (sd.) ehdotus ulkopuolisen arvion teettämisestä sai eduskunnalta kannatusta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti