REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »
Susanna Kinnunen
Terrafame kertoo uudesta rahoitusjärjestelystä.

Terrafame kertoo tänään uudesta rahoitusjärjestelystä

Terrafame Group Oy kertoo tänään perjantaina yhtiön uudesta rahoitusjärjestelystä ja investointihankkeesta. Tiedotustilaisuus on Helsingissä.

Terrafamen mukaan tilaisuudessa ovat läsnä Terrafame Group Oy:n ja Terrafame Oy:n edustajien lisäksi rahoitusjärjestelyn muiden osapuolien edustajia.

Suomen valtio on enemmistöomistajana Terrafamessa. Yhtiö kertoi helmikuussa 2017, että se saa 250 miljoonaa euroa yksityistä rahaa. Kaupassa Terrafamesta 15,5 prosenttia siirtyi raaka-ainekauppaa tekevän kansainvälisen Trafigura-konsernin ja siihen kuuluva Galena-sijoitusrahaston omistukseen.

Valtio jää Terrafameen enemmistöomistajaksi. Sille jää yli 84 prosenttia yhtiön osakkeista. Pienet osuudet menevät rahoitusjärjestelyjen myötä lisäksi Trafiguralle ja finanssikonserni Sammolle.


Kaikkiaan valtio on laittanut kaivokseen rahaa Terrafamen aikana yli puoli miljardia euroa. Pekka Perän omistama Talvivaara on ollut yrityssaneerauksessa vuodesta 2013 lähtien.

Lokakuussa 2017 Terrafamesta vähennettiin YT-neuvottelujen seurauksena 37 työntekijää.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »