REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Terrafamen rahoittajan historiassa särö – BBC: Trafigura kuljetti laittomasti myrkkyjätettä

Kuvituskuva. Terrafamen kaivos.

Laura Myllymäki

Valtionyhtiö Terrafamen rahoittajaksi tuleva kansainvälinen suuryhtiö Trafigura on saanut tuomion laittomasta myrkyllisen jätteen kuljettamisesta. Tiedot ilmenevät BBC:n uutisesta, joka on julkaistu vuonna 2010.

BBC:n mukaan hollantilainen tuomioistuin katsoi Trafiguran vieneen myrkyllistä jätettä Amsterdamista ja salanneen, mitä rahdissa todella oli.

Vuonna 2006 Trafigura kuljetti jätettä, jonka väitettiin osaltaan vaikuttaneen tuhansien ihmisten sairastumiseen Norsunluurannikolla. Trafigura kiisti tehneensä mitään väärää. Uutisessa todetaan, että Trafigura harkitsi tuolloin päätöksestä valittamista.

Yhtiö määrättiin miljoonan euron sakkoihin siitä, että sen laiva kulki Amsterdamin läpi rahteineen. Laiva jatkoi kulkuaan ja purki lastinsa Norsunluurannikolle.


Tänään tiedotettiin, että Trafigura-konserniin kuuluva Galena Asset Managment on tulossa Terrafamen uudeksi omistajaksi. Trafigura käy kauppaa muun öljyllä ja malmilla.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoi, että valtio ei ole ainakaan heti irtautumassa Terrafamesta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »