REFRRER:path /

Valtatie pysyy poikki myös loppuillan Mieslahden kolaripaikalla – raskas liikenne joutuu odottamaan rekan nostoa

Autoliikenne oli vielä maanantai-iltana kello 21.30 poikki valtatiellä Paltamon Mieslahdessa kolarin takia. Ensimmäinen täysperävaunullisen rekan nostoyritys epäonnistui. Kainuun pelastuslaitos arvioi puoli kymmenen aikaan, että poikkeusjärjestelyt kestäisivät vielä pari tuntia.

Liikennettä ohjattiin illalla onnettomuuspaikan ohi muun muassa Heikkisenjoentien kautta. Kiertoteillä oli ajoittain ruuhkaa. Raskas liikenne ei voinut käyttää kiertotietä, vaan sen oli odotettava valtatiellä.

Toinen kaista oli käytössä illalla ajoittain noin puolentoista tunnin ajan.

Onnettomuuspaikka on mäessä muutama sata metriä valtatien ja Heikkisenjoentien risteyksestä Kajaanin suuntaan.

Lääkärihelikopteri haki kuljettajan Vaalasta

Pelastuslaitos sai hälytyksen tieliikenneonnettomuudesta kello 16.20. Kajaanin suunnasta tullut henkilöauto ja vastaan ajanut, kalkkilastissa ollut täysperävaunullinen rekka olivat törmänneet. Tieosuus oli liukas ja lunta satoi.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti, ja hänet kuljetettiin ensin ambulanssilla Vaalaan ja sinne vastaan tulleella lääkärihelikopterilla hoitoon Ouluun. Kuljettaja on 29-vuotias ulkopaikkakuntalainen mies. Kummassakaan autossa ei ollut matkustajia.

Poliisi arvelee, että henkilöauto lähti heittelehtimään, ajautui vastaatulevan liikenteen kaistalle ja törmäsi perä edellä vastaan tulleeseen rekkaan.

Rekan lastia ei törmäyksessä levinnyt ympäristöön. Ensimmäinen nostoyritys epäonnistui, joten kuorma oli purettava, jotta auto saataisiin nostettua.

Tie suljettiin uudelleen hieman yhdeksän jälkeen.

Illan aikana tieosuutta hiekoitettiin.

Täydennetty ja korjattu kello 22.15: lisätty poliisin antamia tietoja ja uusia aikatauluarvioita sekä korjattu kuorma-auto-sana poliisin tiedon mukaisesti täysperävaunulliseksi rekaksi

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti