REFRRER:path /

Tutkimus: Kajaanista parasta vuokratuottoa

Teijo Määttänen/Arkisto
Kajaanissa vuokrattavuus ja kaupungin kehitysnäkymät luovat epävarmuutta vuokramarkkinoille.
Kajaani sijoittuu vuokratuottotutkimuksen kaupunkirankingissa sijalle 16, ilmenee Suomen Vuokranantajien Pellervon taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta.

Kajaanin vuokratuotto ennen veroja tutkimuskohteista paras, mutta vuokrattavuus ja kaupungin kehitysnäkymät luovat epävarmuutta.

Suomen Vuokranantajien vaikuttamistyön asiantuntijan Tuomas Viljamaan mukaan Terrafamen hieman parantuneet näkymät vaikuttavat koko Kainuun näkymiin. Kajaani on pitkään ollut muuttotappiokunta, ja Kajaani ja Kainuu kaipaisivat positiivisia työllisyysuutisia, jotta näkymät paranisivat.

Viljamaan mukaan asuntosijoittajan näkökulmasta olematon arvonnousu tai joissain tapauksissa jopa arvonlasku aiheuttavat päänvaivaa ja riski tyhjistä kuukausista on suuri.


Jos pystyy väistämään nämä sudenkuopat, Viljamaan mukaan on selvää, että Kajaanissa on mahdollista päästä hyviin vuokratuottoihin.

Asuntojen kysyntä on kasvanut tasaisesti kasvukeskuksissa.

Tutkimuksesta selviää, että asuntomarkkinoilla on merkittäviä alueellisia eroja. Parhaimpien sijoituskaupunkien joukkoon tutkimuksessa sijoittuivat Vaasa, Jyväskylä, Kokkola, Kuopio ja Helsinki.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti