REFRRER:path /

Työsulku supistaa perjantaista lähtien hiihtokeskusten toimintaa

Vuokatinrinteille työsulku vaikuttaisi ensi maanantaina, jolloin MaRan ja PAMin työriidan sovittelua jatketaan.

Arkisto / Pekka Lassila
Vuokatin rinteillä työsulku olisi voimassa kahtena maanantaina 11. ja 18. joulukuuta.

STT, Anssi Rulamo

Työsulku vaikeuttaa lähipäivinä useiden hiihtokeskusten ja ohjelmapalveluyritysten toimintaa. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan ja Palvelualojen ammattiliitto PAMin väliseen työriitaan ei saatu sopua ajoissa, joten MaRan ilmoittamat työsulut alkavat perjantaina.

Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi torstaina, että työriidan sovittelu jatkuu maanantaina kello 12.

– Tilanne on hankala, mutta ratkaisua haetaan vielä ja sovittelua jatketaan, Helle sanoi.

Työsulku toteutetaan yksittäisinä päivinä eri yrityksissä. Jos riita ei ratkea jo ennen sitä, työsulut jatkuvat 19. joulukuuta asti. Perjantaina työsulun piiriin kuuluvat hiihtokeskuksista Olos ja Ylläs ja ohjelmapalveluyrityksistä Lapland Safaris SL Kemissä ja Lapland Safaris AC Rovaniemellä.


Rukan vuoro olisi ensi tiistaina. Rukakeskus Oy:n

paikallisjohtajan Matti Parviaisen

mukaan poikkeusjärjestelyiden valmistelut aloitetaan pikaisesti.

– Tietenkin, kun ammattitaitoista henkilökuntaa on pois, vaikeuttaahan se hiihtokeskuksen pyörittämistä. Varmaan jotakin on pois käytöstä, ja supistettuna varmaan ollaan silloin. Kyllä varmaan jotakin on auki, Parviainen kertoi.

– Kyllä itse odotin, että olisi sopimus syntynyt, eikä tähän ole hirveästi varauduttukaan. Toivottavasti neuvotteluissa päästään nopeasti eteenpäin.

Vuokatin rinteillä työsulku olisi voimassa 11. ja 18. joulukuuta kello 8 – 16 molempina päivinä. Työsulun piiriin kuuluvia ohjelmapalvelualan yrityksiä ei ole Kainuussa.

Palkat kiistakapulana

MaRalta tai PAMilta ei haluttu torstaina kertoa, kuinka kaukana neuvottelujen osapuolet ovat tällä hetkellä toisistaan. Osapuolet ovat olleet erimielisiä erityisesti palkkaratkaisusta.

– Yritämme saada maanantaina ratkaisua aikaan. Olemme tehneet paljon töitä. Vielä emme ole riittävän lähellä, mutta työ jatkuu, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi totesi.

– Yrityskohtaisesti varmasti yritykset yrittävät parhaansa mukaan palvella asiakkaitaan.

Työsulku on ollut viime vuosina melko harvinainen työtaistelutoimi. PAM on arvostellut jyrkästi työsulkua ja sanonut sen kiristävän neuvotteluilmapiiriä.

MaRa on perustellut työsulkua sillä, että palkkakiistaa päästäisiin ratkomaan sovittelijan luokse ennen huippusesonkia.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti