REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Uusi alku: Talvivaarasta tulee virallisesti Terrafame

Miika Manninen
Lauri Ratian työpanos esimerkiksi Turun STX-telakan pelastusoperaatiossa pari vuotta sitten oli merkittävä.

Miika Manninen

Talvivaaran kaivoksen nimi muuttuu virallisesti Terrafameksi.

– Ainoa, mikä vanhasta nimestä säilyy, on kaivoksen osoite eli Talvivaarantie 66, mutta muuten Talvivaara-nimi häipyy joka paikasta, kertoo tiistaina Kajaanissa vieraillut Terrafame Mining Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia.

Terrafame Mining Oy on lisäksi perustanut Sotkamoon projektitoimiston, jonka vastuutehtäviin on palkattu kansainvälisen projektijohtajan alaisuudessa työskentelevä asiantuntijaorganisaatio.

Ratian mukaan projektitoimiston alaisuuteen on jaettu kahdeksan kaivoksen toiminnan ylösajon kannalta tärkeää avainaluetta.

Projektitoimiston tehtävänä on ohjata ja valvoa näiden avainalueiden aikataulujen, tavoitteiden ja kustannustavoitteiden toteutumista.

Projektitoimiston tueksi on perustettu operatiivinen johtoryhmä, johon kuuluu yhtiön hallituksen lisäksi työ- ja elinkeinoministeriön edustajia, asiantuntijaorganisaation ja kaivoksen johdon edustajia.

Ratia itse ottaa tiukan otteen kaivosyhtiön johtamisesta. Terrafame Mining Oy:n hallituksen lisäksi Ratia aikoo johtaa ainakin alkuvaiheessa myös operatiivista johtoryhmää.

– Kaapin paikka täytyy näyttää, ja sen kaapin paikka on täällä Sotkamossa – yhtiön toimisto sijaitsee täällä eikä missään Helsingissä, hän lisää.

Ratian mukaan kaivoksen perustajalla Pekka Perällä ei ole roolia Terrafamessa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »