REFRRER:path /

Uusi Kajaste-kuvio – Tolonen: emme polta tähän enää rahaa

Juha Neuvonen
Kajaani luopuu toimimattomaksi osoittautuneesta henkilöstö- ja palkkahallinnan järjestelmäyhdistelmästä.

Marjukka Väisänen

Kajaani luopuu Kuntien Tiera Oy:n kautta surullisen kuuluisaan Kajaste-hankkeeseen tulleesta henkilöstö- ja palkkahallinnan järjestelmäyhdistelmästä. Kajaanin pilotoima kombinaatio on osoittautunut murheenkryyniksi ja raharei’äksi.

Kajaanin kaupunginjohtajan Jari Tolosen mukaan luopumispäätös tehtiin selväksi perjantaisissa neuvotteluissa Kuntien Tiera Oy:n ja Kunnan Taitoa Oy:n kanssa.

– Emme polta tähän enää rahaa. Kaikki alkavat turhautua hommaan, koska järjestelmää ei saada toimivaksi, Tolonen sanoi.

– Jos nykyistä syteemiä olisi viety eteenpäin, se olisi sitonut puolenkymmentä ihmistä pysyvästi lisää aikaisempaan tasoon verrattuna.


Tolosen mukaan itse järjestelmän hinta oli aikoinaani noin 400 000 euroa, mutta kustannukset ovat kasvaneet, kun käyttöönotto on vienyt rahaa ja investointeja on pitänyt tehdä.

Tieran tarjoama SAP HR - ja Populus- järjestelmäkokonaisuus oli kombinaatio henkilöstö- ja palkkahallintaan. Palvelussuhdetiedot sisältävä SAP HR -järjestelmä ei kuitenkaan toiminut, kuten piti: tiedot, joiden piti siirtyä automaattisesti, jouduttiinkin naputtelemaan käsin.

Nyt Kajaani luopuu SAP HR:stä ja siirtyy käyttämään vain ja pelkästään Populusta eli samaa järjestelmää palkanlaskennan hoitavan Taitoan kanssa.

Paljon keskustelua herättänyt Kajaste-hanke pitää sisältää muun muassa Kajaanin talous- ja palkanlaskentapalvelujen tuottajan vaihdon. Palvelujen tuottajaksi Kainuun soten tilalle tuli vuoden alussa Kunnan Taitoa Oy ja Kuntien Tiera Oy.

Alun perin hankkeen hinta-arvio oli miljoona euroa. Nyt sen lopullisiksi kustannuksiksi on muodostumassa noin 3,5 miljoonaa euroa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti