REFRRER:path /

Vaihtoehtomusiikki soi lauantaina Sapsojärven rannalla

Katja Mabrouk
Sotkamolaisen kulttuuriyhdistys Kylän koirat ry:n Nuusa Parkkinen ja Juha-Matti Halonen pitävät Sapsofestin intiimiydestä.

Katja Mabrouk

Vaihtoehtomusiikin kuunteluun oli lauantai-iltana hienot puitteet, kun Sotkamon Hiukassa järjestettiin toista kertaa Sapsofest.

Neljä kajaanilaista ja kolme oululaista yhtyettä ja artistia esiintyi muutamille kymmenille ihmisille rantahietikolla Sapsojärvi taustanaan. Musiikkityylit vaihtelivat ambientista vaihtoehtorockiin ja akustiseen folk-tunnelmointiin. Päivästä oli povattu lämmintä, mutta siitä ei ollut rannan vastatuulessa tietoakaan.

Imatralainen Lauri Kuosa pysähtyi ystävineen Sapsofestissä matkalla lomalle Lappiin. Pohjoista varten tarkoitetuille vermeille tuli käyttöä jo Sotkamossa, kun porukka seurasi musiikkiesityksiä peittojen alla.

– Olemme varautuneet Jäämeren olosuhteisiin, mutta ilma voisi olla pahempikin. Järjestäjien ja esiintyjien takia olisi toki toivonut erilaista keliä, Kuosa toteaa.


Sapsofestiä järjestävän kulttuuriyhdistys Kylän koirat ry:n puuhaihmiset Juha-Matti Halonen

ja Nuusa Parkkinen

eivät olleet illan hiljaisuudesta pahoillaan.

Heidän mukaansa Sapsofestin on tarkoitus ollakin pienen ihmismassan tee-se-itse -tapahtuma. Viime vuonna se keräsi satakunta maksanutta kävijää.

– Olemme jokaikisestä paikalle tulleesta tyytyväisiä. Tarkoituksemme ei ole valtava ihmisryntäys, vaan pikemminkin intiimiys sen porukan kanssa, joka on tästä kiinnostunut, Nuusa Parkkinen kertoo.

– Viime vuonna saimme kiitosta, että älkää kasvattako tapahtumaa. Tämä on tällaisenaan tervetullut vaihtoehto Sotkamoon.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti