REFRRER:path /

Walkers-nuorisokahvila avataan Kajaaniin

Toimintaperiaatteita kysyttiin yli 400 nuorelta. Matalan kynnyksen toiminnalle selkeä tarve.

Walkers-toimintavastaavina toimivat Roosa Löhönen (neljäs vasemmalta), Jari Rimpeläinen (viides vasemmalta) ja Miikka Kortelainen (takana peukku pystyssä).

Jukka Keränen

Kajaanilaisnuoret saavat uuden perjantai-iltojen viettopaikan.

Kajaanissa avataan maan 12. Walkers-nuorisokahvila perjantaina Nupan tiloissa Asemakadulla.

Walkersissa aikuiset ja nuoret kohtaavat toisiaan reilulla meiningillä. Walkers-toiminta on nuorisotyötä, joka perustuu vapaaehtoisten aikuisten antamaan aikaan ja läsnäoloon. Toiminta on ammatillisesti ohjattua ja tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille nuorille.

– Kysyimme yli 400 nuorelta, mitä he Walkersilta toivovat. Vastauksissa korostui toive paikasta, jossa saa viettää aikaa kavereiden kanssa, toki myös kahvin ja pulla mainittiin useissa toiveissa. Näihin toiveisiin pyrimme nyt vastaamaan. Meillä tuleekin olemaan Suomen dynaamisin Walkers, Kajaanin Walkers-toimintavastaava Miikka Kortelainen kertoo.


Kavereiden lisäksi Walkersissa nuoria kohtaavat niin nuorisotyön ammattilaiset kuin vapaaehtoistyöntekijät.

– Matalan kynnyksen toiminnalle on nyt nuorisotyössä selkeä tarve. Walkers-toiminnassa tavoitetaan usein myös niitä nuoria, jotka ovat jääneet muun nuorisotyön ulkopuolelle, valtakunnallinen Walkers-toimintavastaava Minna Lahtela toteaa yhdistyksen tiedotteessa.

Walkers-kahvilan kanssa samalla ideologialla toimii myös matkailuautosta muokattu Walkers-auto eli Wauto. Renkaiden päällä liikkuva nuorisotila toimii Kajaanin seudulla syys – joulukussa 2018 sekä toistamiseen vielä kesällä 2019. Sen toiminta nivoutuu tiiviisti yhteen uuden Walkers-kahvilan kanssa. Wauto mahdollistaa nuorisotyön viemisen myös keskusta-alueen ulkopuolelle.

Ensimmäiset kymmenen Walkers-vapaaehtoistyöntekijää eli waparia koulutettiin huhtikuun alussa, ja lisää koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan. Wapareiden merkitys Walkers-toiminnassa on suuri. He antavat aikaansa nuorille, ja edustavat turvallisia ja luotettavia aikuisia nuorten elämässä.

Walkers-toiminta viettää ensi vuonna 25-vuotisjuhliaan.

Walkers Kajaanin avajaiset pidetään perjantaina 20.4. kello 19-24 Nuorten palvelupaikka Nupassa osoitteessa Asemakatu 2.

Edit. 17.4. klo 15: Lisätty loppuun avajaisten tapahtumatieto.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti