REFRRER:path /

Liikenne

Liikenne -aiheessa kerromme monipuolisesti liikenteestä, liikennevälineistä  ja liikenteeseen liittyvistä käytännön asioista.

« »

Ylen kysely: Suurin osa ei halua korottaa nopeusrajoituksia moottoriteillä

STT

Helsinki

Suurin osa suomalaisista ei halua korottaa moottoriteiden nopeusrajoituksia, selviää Ylen Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Vastaajilta kysyttiin: ”Moottoriteillä sattuu vähemmän kolareita kuin muilla teillä. Pitäisikö nopeusrajoituksia moottoriteillä muuttaa?”

Kyselyyn vastanneista 69 prosenttia vastasi, että nykyiset rajoitukset ovat sopivia, 17 prosenttia haluaisi korottaa rajoituksia 130 kilometriin tunnissa ja yhdeksän prosenttia 140 kilometriin tunnissa. Kolme prosenttia haluaisi rajoittaa moottoriteiden kattonopeuden 100 kilometriin tunnissa myös kesällä, ja kaksi prosenttia ei osannut sanoa.

Kyselystä kävi myös ilmi, että miehet olivat naisia halukkaampia nostamaan nopeusrajoituksia ja alle 50-vuotiaat kannattavat korotuksia enemmän kuin yli 50-vuotiaat.

Kyselyyn vastasi 1004 suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.


Liikenneviraston tilastojen mukaan tieluokittain tarkasteltuna henkilövahinko-onnettomuusaste oli alhaisin moottoriteillä vuonna 2015. Moottoriteillä tapahtui yhteensä 2,8 henkilövahinkoihin johtanutta onnettomuutta 100 miljoonaa autokilometriä kohden.

Liikenneviraston liikenneturvallisuusasiantuntija Seppo Sarjamon mukaan kolareita kuitenkin sattuu moottoriteillä absoluuttisesti enemmän kuin muilla teillä, koska liikennemäärät ovat suurempia.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »