REFRRER:path /

Taas 2000 kotia on yhä ilman sähköä

Marjukka Väisänen

Jukka Keränen

Sirkku Rautio

Sähkökatkojen määrä on jälleen noussut Kainuussa torstaiaamusta, jolloin sähkökatkojen määrä putosi jo 1300 asiakkaaseen. Nyt torstaina kello kahdekan jälkeen sähköttömiä asiakkaita on jälleen yli 2000.

Loiste Sähköverkko Oy:n keskeytyskartan eniten sähköttömiä talouksia oli Hyrynsalmella 896 ja Suomussalmella 748. Lisäksi sähköjä on poikki Kuhmossa, Paltamossa, Puolangalla ja Ristijärvellä.

Puolenpäivän aikoihin keskiviikkona sähköt olivat poikki muun muassa Ukkohallan hiihtokeskuksessa ja Hyrynsalmen ja Ristijärven välisellä alueella. Sen sijaan Paljakassa hissit pyörivät.

Ukkohalla kärsi sähkökatkoista myös vuodenvaihteessa. Laskettelukeskus oli silloin tupaten täynnä. Nytkin majoituspaikat on varattu 80-prosenttisesti, kun kouluilla on vielä lomat päällä.


– Useiden tuhansien vahingot tulevat, katkoja oli aamulla, päivällä ja illalla. Harmittava paikka, mutta eihän tämä helppoa ole sähköyhtiöllekään. Aika avuttomia ollaan, Ukkohalla-Paljakan toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä

toteaa.

Suomussalmella sähkökatkot koettelevat erityisesti kunnan itä- ja eteläosia. Puolangalla sähköt ovat poikki lähes 500 taloudesta ja viat ovat keskittyneet kunnan eteläosiin.

Loppuviikon säätietojen perusteella näyttää siltä, että häiriötilanteet sähkön jakelussa ja puhelinverkkojen toiminnassa voivat jatkua tai jopa lisääntyä.

Kuntien valmiusryhmät seuraavat aktiivisesti tilannetta. Asukkaita ja kyläyhdistyksiä kannustetaan edelleen omatoimisesti varautumaan sähkö- ja puhelinverkko-ongelmiin hankkimalla juomavettä, ruokaa ja paristoja taskulamppuihin ja radioihin.

Hyrynsalmella kunnan partiot kiertävät syrjäkylien talouksia.

Sähkökatkoksista kärsivien kannattaa seurata kuntien Internet- ja Facebook-sivuja, joilla tiedotetaan esimerkiksi vedenjakelupisteistä ja peseytymismahdollisuuksista.

Ajantasainen sähköverkon vikatilanne päivittyy osoitteeseen www.loiste.fi/vikatilanne.

Kainuun pelastuslaitos on ottanut käyttöön häiriötilanteen ajaksi päivystysnumeron 044 7100 112 mahdollisia puhelimitse tapahtuvia yhteydenottoja varten.

Edit torstaina klo 8.15 sähköttömien talouksien määrä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti