REFRRER:path /

Yöllinen näky konkretisoituu Rantapuiston konttikahvilaksi

Juha Neuvonen
Kirsi Keskitalo avaa kahvilan Rantapuistoon. Keskiviikkona kaupunki haki puistosta penkkejä kahvilan tieltä pois.

Tiina Suutari

Kirsi Keskitalon yöllisessä näyssä Kajaanin jokirannassa seisoi kahvila. Sellainen, jossa ihmiset tapaisivat toisiaan, nauttisivat kahvia särpimineen, kenties vaikka joogaisivat ja lapset leikkisivät.

Keskitalo piti näystä. Ja erityisen paljon hän pitää uudistuneesta Kajaanin Rantapuistosta.

– Se on hyvin kaunis puisto. Kaikki eivät ehkä ole edes hoksanneet, kuinka kaunis siitä on tullut kaupungin ehostustöiden jälkeen.

Vain kahvila puuttuu. Muttei kauaa.

Perjantaina Rantapuistoon tuodaan merikontista tehty tapahtumakontti. Se sijoittuu leikkipuiston kulmaan, aivan Kynskin sillan läheisyyteen.

Keskitalo avaa Kahvila Kontin lauantaina, vapun aatonaattona. Myyntivalikoimaan kuuluvat suolainen ja makea kahvileipä, lasten herkut, raakakakut ja jäätelö. Asiakkaat voivat asioida lasiseinäisen kontin sisällä, mutta asiakaspaikat tulevat ulos.

Yrittäjä kiittelee, että Kajaanin kaupunki on suhtautunut kahvila-ajatukseen hyvin myönteisesti heti ensimmäisestä puhelusta lähtien. Kaupungin väki on iloinnut, että rantaan tehdyt investoinnit synnyttävät uusia tapahtumia ja yritysideoita.

Keskitalollakin on pari ajatusta takataskussaan.

Oulusta Kajaaniin muuttanut nainen on ollut mukana perustamassa vastaavaa kahvilaa Ouluun ja sitä kautta ideoita on kertynyt. Hän lupaa Rantapuistoon muun muassa jokaviikkoista Kontti-joogaa, vilttikirppiksiä ja muita pieniä tapahtumia.

– On tässä ollut monenlaista mielessä, kaikenlaisia hassutteluja. Satutunnitkin voisivat olla kivoja, Keskitalo pohtii.

Kahvila Kontti tekee yhteistyötä Kajaanin Perhokerhon kanssa ja kahvilasta on mahdollista saada kalastuslupia ja vuokrata kalastusvälineitä. Keskitalo paljastaa, että kesäkuussa lanseerataan myös mobiili kalastusopas. Sitä projektia on vetänyt Kainuun Etu Oy.

Kahvila Kontti pysyy paikallaan ainakin syyskuun alkuun, tai niin kauan kuin kesää riittää. Ensimmäinen kausi kertoo, löytyykö kahvila Rantapuistosta myös ensi kesänä. Keskitalo toivoo, että kesäkahvilasta rakentuisi pysyvä yritys.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti