REFRRER:path /

YritysAmis voitti Tuottava idea -kisan, pääsi Time Squaren seinälle

Kajaanilaisidea pääsiTimes Squaren valoseinälle New Yorkissa.

YritysAmis pääsi palkinnon voittaneena tuottavana ideana Times Squaren valoseinälle New Yorkissa viime perjantaina.

Jukka Keränen

Kainuun Ammattiopiston YritysAmis -toimintamalli on voittanut Tuottava Idea 2017 -kilpailun pääpalkinnon yhteiskuntasarjassa. Suomen parhaat Tuottava Idea -palkinnot jaettiin SuomiAreenalla Porissa torstaina.

YritysAmis pääsi palkinnon voittaneena tuottavana ideana Times Squaren valoseinälle New Yorkissa.

Kilpailussa etsittiin valtakunnallisesti jo tuottavassa käytössä olevia innovatiivisia liikeideoita.

Vuonna 2015 lanseerattu

YritysAmis on uudistanut ammattiopiskelun yrittäjämäiseen ja työelämälähtöiseen muotoon.

Opiskelu on siirtynyt luokkahuoneista käytännön töihin ja projekteihin, joita toteutetaan yhdessä yritysten kanssa. Kaikella tekemisellä on yhteiskunnallista merkitystä ja oppimisympäristöt on uudistettu aina fyysisiä oppimisympäristöjä myöten. YritysAmiksen toimintamalli uuden oppimisen perustana kiinnostaa laajasti niin koti- kuin ulkomaillakin.

YritysAmiksen koulutusjohtaja Maarit Tartia-Kallio sai palkinnosta vahvistusta sille, että käsissä on tuottava idea, jota pitää edelleenkin kehittää ja levittää.

– Tuomaristo painotti myös, että jakelukanavat ovat kunnossa ja me olemme voineet levittää YritysAmiksen ideaa laajalle, Tartia-Kallio selvittää.

YritysAmiksesta
Marko Karvosen mielestä tuomariston palaute oli hyvin rohkaisevaa.

– He kehottivat jatkamaan kehitttämistyötä edelleen. Tuomarien mukaan, kun itsellä on tunne, että idea on 70-prosentin todennäköisyydellä hyvä, sitä pitää ruveta tekemään. Jos odottaa sataan prosenttiin, menevät muut ohitse niin oikealta kuin vasemmaltakin, Karvonen toteaa.

Kilpailussa oli kolme sarjaa: yhteiskunta-, yritys- ja start up –sarjat. YritysAmiksen voittaman yhteiskuntasarjan lisäksi voittoihin ylsivät yrityssarjassa Goodwiller Oy Oulusta sekä Start Up –sarjassa Nuviz Salosta.

Aiemmin Tuottava Idea –kilpailussa on palkittu muun muassa Ponsse, Genelec sekä Kajaanin kaupungin Hyvä Kajaani –hanke.

Valtakunnallisen Suomen Nuorkauppakamareiden järjestämän Tuottava Idea -kilpailun tarkoitus on edistää yrittäjyyden arvostusta ja tuoda esiin innovaatioiden merkitystä talouselämän positiivisessa kehityksessä. Kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo neljättäkymmenettä kertaa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti