REFRRER:path /

Yritysten odotukset himmenivät Kainuussa

Marjukka Väisänen
Finnveran toimitusjohtaja Pauli Heikkilä (vas.) ja aluejohtaja Juuso Heinilä valottivat syksyn 2017 pk-yritysbarometrin valtakunnallisia ja alueellisia tuloksia tiistaina Kajaanissa.
Vaikka talous kasvaa reippaasti, kainuulaisten pienten ja keskisuurten yritysten tulevaisuuden näkymät ovat laimenneet viime keväästä.

Yritykset synkistelevät etenkin kehys-Kainuussa, jolla tarkoitetaan Suomussalmea, Hyrynsalmea, Puolankaa ja Kuhmoa.

– On hyvin eri asia, puhutaanko Kajaanin seutukunnasta vai kehys-Kainuusta. Kajaanin seutukunta on suunnilleen samassa vauhdissa kuin koko maa, mutta kehys-Kainuussa nähdään tulevaisuus selvästi muuta maata heikompana, kertoo Finnveran Pohjois-Suomen aluejohtaja Juuso Heinilä.

Tiedot perustuvat tuoreeseen syksyn pk-yritysbarometrin Kainuun osuuteen.


Heinilän mielestä kainuulaisyrityksiä pitäisi nyt rohkaista – potkia niihin vauhtia. Vaikka näkymät eivät ole niin ruusuiset kuin puoli vuotta sitten, uskoa parempaan kuitenkin riittää.

– Kainuulaisyritykset uskovat kannattavuuden ja liikevaihdon positiiviseen kehitykseen, mutta investointeja ei näy, eikä henkilöstöä olla rekrytoimassa. Tässä on ristiriita, Heinilä katsoo.

Kainuun Yrittäjien toimitusjohtajan Pekka Ojalehdon mielestä rakenteelliset syyt selittävät osin yritysten investointi- ja rekrytointihaluttomuutta.

– Jos rakenteellisia muutoksia halutaan tehdä, Kainuu olisi hyvä alue kokeilla vapautusta tiukasta sääntelystä, joka tulee eri työehtosopimuksista.

Tulevaisuuteen satsaamisesta kielivät Heinilän mukaan kainuulaisyritysten omistajavaihdokset, jotka ovat tärkeitä yrityskentän uusiutumsien kannalta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti