REFRRER:path /
Teijo Määttänen/Arkisto
Yrjö Puurunen

Yrjö Puurunen: Ehdokkuus oli esillä vielä tammikuussa

Ylä-Kainuun perussuomalaisten puheenjohtajan Yrjö Puurusen mukaan perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piiri aikoi vielä tammikuussa esittää häntä oman piirinsä eduskuntavaaliehdokkaaksi. Aikomus kuitenkin torpattiin juuri ennen 18. tammikuuta pidettyä piirihallituksen kokousta. Silloin perussuomalaiset asetti kaksi viimeistä eduskuntavaaliehdokastaan Oulun vaalipiirissä.

– Puoli tuntia ennen kuin lähdin Ouluun (kokoukseen) ajamaan sain tiedon, ettei hanketta saa toteuttaa, koska sitä vastustetaan niin paljon, Puurunen kertoo.

Hänen mukaansa ehdokkuuden vastustajat ovat niitä ”muutamia henkilöitä, jotka pitävät perussuomalaisten Kainuun piirissä tappelua yllä”.

Perussuomalaisten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Jari-Pekka Teurajärvi ei vahvista Puurusen kertomaa vedoten keskustelujen luottamuksellisuuteen. Sen sijaan Teurajärvi kertaa viime vuoden lopun tapahtumat, jolloin Pohjois-Pohjanmaan piiri esitti kainuulaisille neljättä ehdokaspaikkaa, mutta sen Kainuun piiri hylkäsi ja päätti asettaa ehdolle vain kolme henkilöä.

Perussuomalaisten kajaanilainen kansanedustaja Pentti Kettunen sanoo, ettei ole kuullut suunnitelmasta asettaa Puurunen Pohjois-Pohjanmaan piirin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Kettunen muistuttaa, että Kainuun piiri on halunnut pitää kiinni piirijärjestöjen välisestä sopimuksesta, jonka mukaan Kainuusta asetetaan kolme ehdokasta ja Pohjois-Pohjanmaalta 15.

Puurunen harmittelee, että niin perussuomalaisten kuin muidenkin puolueiden eduskuntavaaliehdokaskartta näyttää nyt turhan harvalta Ylä-Kainuussa. Teurajärvi puolestaan luonnehtii perussuomalaisten 18 nimen ehdokaslistaa ”hyväksi ja tasapainoiseksi”.

Perussuomalaisten Ylä-Kainuun paikallisyhdistys ilmoitti torstaina eroavansa Kainuun piiristä. Syyksi yhdistys kertoi kyllästymisensä jatkuvaan piirin puheenjohtajapeliin ja valtataisteluihin.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti