REFRRER:path /

Kuntavaalit 2017

Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin. Kuntavaalit toimitetaan joka neljäs vuosi huhtikuun kolmantena sunnuntaina.
Seuraavat kuntavaalit toimitetaan 9.4.2017. Seuraamme kuntavaaleihin valmistautumista Kainuussa ja valtakunnallisesti.

« »

Yrjö Puurunen ja Maarit Nurmi vasemmiston listalle

Aino Isojärvi
Maarit Nurmi ja Yrjö Puurunen asettuvat ehdolle sitoutumattomina vasemmiston listalle.
Muuttoliike perussuomalaisista jatkuu Kainuussa kuntavaalien alla. Suomussalmelaiset Yrjö Puurunen ja Maarit Nurmi kertovat asettuvansa ehdolle huhtikuun kuntavaaleissa sitoutumattomina ehdokkaina Suomussalmen vasemmiston listalle.

Puurunen on ollut perussuomalaisten ja Nurmi Puolueettomasti puolesta -valtuustoryhmän valtuutettu. Nurmi valittiin valtuustoon vuoden 2012 vaaleissa perussuomalaisten listalta.

– Tällä, mahdollisesti monia tahoja järkyttävällä poliittisella valinnalla, haluamme herättää ihmiset ajattelemaan arvojen tärkeyttä. Vasemmistolla ja allekirjoittaneilla on kuntapolitiikassa hyvin paljon samankaltaisia ja yhteneviä arvoja. Olemme myös pitkälti samaa mieltä, että yhteiskunnan käsissä oleva sosiaali- ja terveydenhuolto on parhaiten köyhän ja turvattoman asialla, kaksikko kirjoittaa mielipiteessään Ylä-Kainuu-lehdessä.

Puurusen ja Nurmen mielestä perussuomalaiset on siirtynyt linjalle, jota kumpikaan ei voi eikä halua tukea. Kaksikon mukaan puoluetta tukeneet köyhät ja työttömät on kiihotettu toista vielä surkeamman kohtalon kokenutta väestöä vastaan.


– Mieltä osoittaville on uskoteltu, että ahdistelemalla maahanmuuttajia ja heitä auttaneita tahoja, heidän elämänsä kohenisi. Näin ei ole tapahtunut, eikä koskaan tule tapahtumaan. Tämä puolue on päätöksillään hallituksessa rusikoinut raskaimmin juuri näitä köyhiä ja työttömiä.

Aiemmin kainuulaisista perussuomalaisista ovat loikanneet kokoomuksen riveihin sotkamolainen Ari Korhonen ja kuhmolaistunut kajaanilainen Jaana Sankilampi sekä demareihin kuhmolainen Aimo Tervamäki.

Edit: korjattu Aimo Tervamäen uusi puolue

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »