REFRRER:path /
Kaupallinen yhteistyö

Vaihtoautoralli tuo vilskeen Wetterille

Wetteri

Aina kun ensimmäiset auringonsäteet pilkistävät pilven raosta, autokuume iskee.

Pasi Määttä tietää keneltä siihen saa apua. Joka kerta ei tarvitse itse edes olla yhteydessä, koska luottomyyjänä toimiva Kajaanin Wetterin myyntipäällikkö Harri Sirviö tuntee asiakkaansa niin hyvin, että valikoi auton jo ennakkoon ja pyytää koeajelulle.

– Autokaupoilla olen käynyt Harrin luona ihan alusta alkaen. Nyt tarvitsin harrastuksiin ja muihin käyttötarpeisiin luotettavan menopelin, koska yritykselläni on eri auto käytössä, Määttä kertaa.

Pasi Määttä on jo aiemmin hankkinut sekä itselleen että yritykselleen Laavubaarille ajoneuvon Sirviöltä. Kilometrejä tulee vuodessa ainakin 30 000, joten autosta pitää löytyä toimivuutta.


– Pasi Määtän toiveissa oli helppokäyttöinen ja äärimmäisen turvallinen auto, jossa on hyvä ajettavuus, joten vaihtoautoista valikoitui tämä Volvo. Tunnen Pasin hyvin, joten tarjottavaa autoa ei yleensä tarvitse kauaa miettiä, Sirviö toteaa.

Vaihtoautoralli on Wetterin perinteiseksi tullut, erikoisdiilein varustettu kampanja, jossa asiakkaat ja autot kohtaavat toisensa sopivaan hintaan. Porkkanana ovat muun muassa edulliset vakuutuspaketit, lahjakortti sekä rahoitusta huokeaan hintaan.

Wetteriltä löytyy noin 1000 vaihtoautoa tällä hetkellä valtakunnallisesti. Vaihtoautoralli-kampanja on parasta aikaa käynnissä ja kestää helmikuun loppuun.

– Kannattaa tulla paikanpäälle hyville autokaupoille, vinkkaa Sirviö.

Vaihtoautomyynti on iso osa Wetterin myynnistä, joten siihen on satsattu kovasti. Asiakkaalle ostaminen on luotu helpoksi erilaisilla palvelupaketeilla.

Turvaa kaikille autoille

WetteriTurva kaikille vaihtoautoille sekä Volvoille oma Selekt-paketti luo helppoutta ostopäätökseen.

Määtälle tarjottiin myös Volvo Selekt -palvelupakettia, joka kattaa auton rikkoontumisesta aiheutuvat kustannukset.

– Volvo Selekt -palvelupaketti on tarkoitettu Volvo-vaihtoautoille. Lisäksi kaikenmerkkisille vaihtoautoille, jotka ovat alle 6 vuotta vanhoja ja alle 150 000 km ajettuja, löytyy WetteriTurva-paketti.

– Selekt ja WetteriTurva tuo turvaa ja huolettomuutta myös vaihtoauton ostoon ja hankintaan, kertoo myyntipäällikkö Sirviö.

Myyntipäällikön mukaan hänen muutkin asiakkaansa ovat Määtän tapaan valinneet Wetteriltä saatavan palvelupaketin.

– Asiakkaan ei tarvitse miettiä, jos vaihtoautoon tulee yllättäväkin remontti. Esimerkiksi jos moottorista rikkoutuu osa, voi asiakas ottaa meihin yhteyttä. Koska auto kuuluu Wetteri -tai Selekt Turvan piiriin, laitamme auton kuntoon ja asiakkaan ei tarvitse huolehtia suurista korjausmaksuista, kertoo Sirviö.

Avoimin mielin autokaupoille

Suosittuja automerkkejä on useita, mutta Volvo on erityisen suosittu.

– Ehkäpä juuri Volvon luotettavuus ja toimivuus liikenteessä ovat sen valttikortteja vuodesta toiseen, pohtii Sirviö Volvon suosiota.

Ennen kuin asiakas tulee vaihtoautokaupoille, monella saattaa olla jo valmiiksi katsottuna joku tietty auto. Wetterin ammattimaiset automyyjät osaavat hyvin kartoittaa asiakkaan tarpeet sekä tarjota sopivaa vaihtoautoa valikoimasta.

– Asiakkaat tulevat avoimin mielin vaihtoautoa etsimään, vaikka joku tietty kohde olisikin ennalta mielessä, sanoo Harri Sirviö.

Fiksaamon kautta asiakkaalle

Ennen kuin auto luovutetaan asiakkaalle, se on huollettu, tarkastettu ja käsitelty. Maarit Pöppönen on ollut Kajaanissa Wetterin Fiksaamossa töissä jo kolme vuotta, alalla paljon pitempään.

Hänen toimenkuvaansa kuuluu muun muassa autojen pesu, vahaus, kiillotus ja sisäpuhdistus. Auto lähtee asiakkaalle priimakunnossa.

– Riippuu auton kunnosta, mitä kaikkea sille pitää tehdä. Kaikki autot kuitenkin pestään huolellisesti sisältä ja ulkoa, kiillotetaan, vahataan sekä mahdolliset hajut poistetaan otsonoimalla, Pöppönen luettelee.

Otsonointi neutralisoi autosta sisäilman ja sen jälkeen se pitää vielä tuulettaa.

– Haastavampia hajuja ovat koira-autot, sekä tietenkin, jos autossa on tupakoitu. Mutta hajut saadaan kuriin juuri otsonoimalla, joka raikastaa auton.

Maarit Pöppönen nauttii työstään mukavien työkavereiden kanssa.

– Jokainen päivä on erilainen, ja haastaviakin auton fiksauksia tulee vastaan, joten työpäivät menevät kuin huomaamatta ohi. Työ sopii minulle, koska saan keskittyä tekemiseen, hän kertoo.

Kun autot on käsitelty ja ne ovat valmiita matkaan, auto vielä kuvataan esimerkiksi lehtimainosta varten.

Wetteri on pohjoissuomalainen autotalokonserni, jolla on liikkeitä Oulussa, Ylivieskassa, Kajaanissa, Kemissä, Kuusamossa sekä Rovaniemellä.”natiivimainonta_logo"

Wetteri

Pohjoissuomalainen autokonserni

7 toimipistettä: Oulu (2), Kajaani, Kemi, Kuusamo, Rovaniemi, Ylivieska

Perustettu vuonna 1960

Wetteri