REFRRER:path /

Kolumni: Kainuu on minulle hyviä muistoja ja uuden odotusta

Sanna Keskinen

Sanna Keskinen

Muistan, kun tulin ensimmäisen kerran Kajaaniin. Oli vuoden 1994 viimeisiä päiviä, kun astuin junasta kovan pakkasen keskelle. Luntakin oli paljon, varmaan reippaasti yli puolen metrin. Ilta oli jo pimeä, ja minua jännitti.

Jännityksen syy oli se, että olin menossa ensimmäiselle visiitille uuden poikaystäväni kotiin. En ollut tavannut hänen vanhempiaan tai kajaanilaisia ystäviään aikaisemmin, ja jokainen voi arvata, millainen perhosparvi vatsassa räpisteli. Ensivaikutelman olisi syytä olla hyvä.

Jokunen vuosi myöhemmin noista vanhemmista tuli mainioita appivanhempiani. Ystävistä yksi oli best manina ja toinen kaasona häissämme. Ensivaikutelma oli ilmeisesti ollut hyvä – puolin ja toisin.

Hiukan samanlaisissa tunnelmissa olen nyt tullut uudelleen Kajaaniin. Vuosia on vierähtänyt, ja matkan varrella takkiin on tarttunut monenlaista oppia ja kokemusta, jota hyödyntää. Uuden aloittaminen on kuitenkin aina jännittävää, oli kyse sitten työstä tai ihmissuhteista ja oli ihminen parikymppinen tai nelikymppinen.

Kainuussa on tullut liikuttua vuosien varrella muuallakin. Moneen reissuun liittyy hyviä muistoja.

Hiukan hiekoilla on juhlittu juhannusta saippuasarjatähti John McCookin kanssa silloin, kun Suomeen rahdattiin näyttelijä toisensa jälkeen Kauniista ja rohkeista. Suomussalmella on käyty tarkkailemassa karhuja, Vuokatissa opettamassa lapsia laskettelemaan, Manamansalossa telttailemassa ja monessa paikassa ihastelemassa maisemia. Kainuu on kaunis maakunta.

Vaikka olen hämäläinen, on Itä-Suomi tullut minulle rakkaaksi. Sen luonto on huikea, ihmiset mukavia, kulttuuri rikas ja ruokaperinne herkkua. Vaaroilla on tilaa vaellella, metsät huokuvat rauhoittavaa jylhyyttä ja järvillä välkkyy minun sielunmaisemani.

Lisäksi Kainuussa tapahtuu juuri nyt monenlaista mielenkiintoista ja lupaavaa. Työllisyys on parantunut kukonharppauksin. Yritys toisensa jälkeen on kertonut investointisuunnitelmistaan, matkailua kehitetään aktiivisesti ja maakunnassa on huippuosaamista.

Väen vähenemisestä huolimatta ei olekaan mitään syytä, miksi Kainuussa ei voisi tulevaisuudessakin olla hyvät elämän edellytykset. Toivon, että voimme rakentaa tätä hyvää elämää yhdessä: lehti ja lukijat tiiviissä ja avoimessa vuorovaikutuksessa, ratkaisuja etsien ja Kainuun asioita esiin nostaen. Minun osaltani tämä työ alkoi nyt maanantaina, ja lupaan tehdä siinä parhaani.

"Ei ole mitään syytä, miksi Kainuussa ei voisi tulevaisuudessakin olla hyvät elämän edellytykset."

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti