REFRRER:path /

Eduskuntavaalit 2019

Kaikki tarpeellinen tieto vuoden 2019 eduskuntavaaleista. Vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4.2019 ja ulkomailla 3.–6.4.2019.
Eduskuntavaaleissa 2019 valitaan 200 kansanedustajaa ja siinä saavat äänestää kaikki äänioikeutetut, eli viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

« »

Suosittelen: Koska vaalitulos ratkeaa?

Matti Posio

Matti Posio

Vaalivalvojaiset ovat vedonlyöntien kulta-aikaa. Haastan kaikkia arvaamaan minuutilleen, milloin ensimmäinen puoluejohtaja murtuu kuulusteluissa ja vaalijännite laukeaa.

Kun ennakkoäänten tuloksia saadaan klo 20, toimittajat alkavat tivata puoluejohtajilta: Aiotteko erota? Miten uskotte tuloksenne kehittyvän? Joko myönnätte tappionne? Viekö tie nyt oppositioon? Joko olette tuleva pääministeri?

Heti on liian aikaista vastata. Ensireaktion näytettyään päähenkilöt pelaavat aikaa. Niin jatkuu tunti. Joku voi poistua hetkeksi piiloon, analysoimaan. Siitä nousee kohu.

Ennemmin tai myöhemmin joku tunnustaa tivaajalle ja myöntää, ettei tämä hyvin mennyt. Tappio tuli. Tai toinen rohkenee vastauksessaan ottaa voittajan sädekehän.

Kun tämä tapahtuu, kello on 21.49. Vai onko? Lyökää vetoja, mutta leikkimielellä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »