REFRRER:path /

Yläkerta: Eikö edes hävetä?

Raimo Viirret

Raimo Viirret

”Niinpä. Suomen parhaasta Euroopan paras ja nämä Kainuun pölkkypäät kunnissa leikkaavat rahat puoleen. Siinä tyypillinen kainuulainen tunnustus hyvästä työstä. Kyllä minä välillä häpeän näitä virkamiehiä ja kuntapäättäjiä, jotka eivät näe edes sitä omaa napaansa.”

Siitä on nyt viikko aikaa kun kirjoitin noin Facebookiin tiistai-iltana 22.11. kello 23:43. Olin juuri lukenut Kainuun Sanomien verkkolehdestä uutisen, jossa kerrottiin Kainuun Edun valinnasta EU:n parhaaksi kehitysyhtiöksi.

Sanaakaan en muuttaisi, vaikka harkinta-aikaa on ollut. Päinvastoin, tuumin, että kiukustumiseni ansaitsee laajemman yleisön kuin ”naamakirjani” nykyiset 467 kaveria. Heistä useimmille Kainuun jäsentenväliset poliittisella kentällä ovat aivan outoja.

Viikon aikana

mieleen on tullut asiasta vain yksi lisäkommentti: Eikö teitä edes yhtään hävetä?

En ole vakuuttavasti saanut itselleni selväksi, missä tämä ajatus Kainuun Edun toiminnan näivettämisestä on saanut alkunsa. Sen olen toki tiennyt, että Kajaanin kaupungintalolla on ollut pitkään tällaista kateutta ja harrastusta, mutta miten muiden kuntien päättäjät on saatu näin pöljään projektiin mukaan.

Onko takana joku poliittinen peli? Kainuun Edun toimitusjohtaja Antti Toivanen on tietysti yhtä särmikäs kuin on tehokas. Hänen poliittinen taustansa on kokoomuksessa, mutta eihän se ole tullut pitkiin aikoihin millään tavalla esille.

Silti on ollut kokoomukselta ja kunnilta poliittisesti typerää valita Kainuun edun hallitusta johtamaan toinen kokoomuslainen, joka ei edes ole ollut juuri millään tavalla tunnettu laajemmalti Kainuussa.

Kainuun Edun hallitukseen ja sen johtoon tarvitaan laajaa arvonantoa ja laaja-alaista näkemystä omaavia henkilöitä, jotka ovat nykyisen pitäjä- ja kyläpolitiikan yläpuolella.

Onhan kuntien talous ahtaalla, mutta niin tiukilla se ei ole, että kunnissa muutamia kymppitonneja leikataan kehitysyhtiöltä, jonka toiminta kaikilla mittareilla on ollut tuloksellista. Se on ollut niin laadukasta, että yritykset ovat olleet valmiit satsaamaan hankkeisiin suhteellisesti selvästi enemmän kuin maakuntien kehitysyhtiöissä.

Kuntapäättäjien pitäisi tajuta, että tämä ties mistä nostettu tarve näyttää Kainuun Edulle kaapinpaikka koituu viime kädessä Kainuun yritysten tappioksi. Juuri sillä tavalla kuin viisi Kajaanin kaupunginhallituksessa vähemmistöön jäänyttä edustajaa eilen tiistaina Kainuun Sanomien mielipiteessään kirjoitti.

Voisiko järkeä vielä löytyä valtuustoista?

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti