REFRRER:path /

Yläkerta: Miten toipua MM-kisojen jälkeisestä masennuksesta?

Jere Saastamoinen

Jere Saastamoinen

Maailman suosituin urheilutapahtuma jalkapallon MM-kilpailut on jälleen näyttänyt mahtinsa. Kuukauden kestäneet kisat ovat loppusuoralla, sillä jäljellä ovat enää pronssi- ja loppuottelu.

Pakko myöntää, että ennen kisoja minulla ei ollut suuria tunteita kisoja kohtaan. Oma suosikkini Hollanti ei päässyt kisoihin, eikä mikään muukaan nostattanut kisahuumaa kattoon.

Mutta sen jälkeen kun kisat potkaistiin käyntiin kesäkuun 14. päivä, ovat ottelut tempaisseet mukaansa kerta toisensa jälkeen.

Perinteiseen tapaan olen laittanut olohuoneen seinälle kisojen otteluohjelman, josta olen seurannut kisojen etenemistä.

Twitterin aikajanani on täyttynyt MM-futikseen liittyvistä twiiteistä ja välillä olen saanut nauraa vedet silmissä nokkelille meemeille. Esimerkiksi Neymarin kieriskelyt maassa ovat kuin syöttö lapaan GIF-taitelijoille.

Kisat ovat nostaneet pinnalle uusia tähtiä, kuten vaikkapa Ranskan Kylian Mbappén.

Jo alkulohkoista lähtien ottelut ovat olleet mielenkiintoisia ja kisoissa on nähty sopivasti yllätyksiä, kun muun muassa Saksa ja Espanja lähtivät lauluun aikaisessa vaiheessa.

Ja mikäpä olisi suurempaa urheilun draamaa, kuin ratkaista jatkoonmenijä rangaistuspotkuilla. Ai että sitä paineen määrää, jonka jokainen laukoja joutuu käsittelemään. Ei voi kuin arvostaa niitä laukojia, joka laittavat pallon siinä paikassa maalipuiden väliin.

Ylen kisalähetykset ovat olleet taattua laatua. Kattavat studio-osuudet, hyvät selostajat sekä erinomaiset asiantuntijat ovat tuoneet vastinetta verorahoilleni. Toivottavasti arvoturnaukset pysyvät Ylellä vielä pitkään.

Väistämättä mielessä on käynyt, että voi kunpa edes joku päivä Suomikin pääsisi mukaan näihin karkeloihin.

Seuraava mahdollisuus on vuoden 2020 EM-kisat, mutta valitettavaa realismia lienee se, että Huuhkajat pääsee arvokisoihin vasta kun kisoihin pääsee postikortitse ilmoittautumalla.

Kisojen loppuminen jättää arkeen suuren loven ja toipuminen MM-kisojen jälkeisestä masennuksesta vie aikansa. Lääkkeeksi suosittelen paikallista futistarjontaa, sillä AC Kajaanin ottelut jalkapallon Ykkösessä ovat olleet viihdyttäviä ja vauhdikkaita.

Etenkin AC Kajaanin hyökkäysvoittoinen pelityyli on tuonut otteluihin lisää viihdearvoa. Alkukauden otteluissa on syntynyt keskimäärin 3,5 maalia, joka on noin maalin verran enemmän kuin normaalissa jalkapallo-ottelussa.

AC Kajaanin kausi jatkuu aina lokakuun loppuun saakka ja AC:n sarjapaikan säilyttämisen lisäksi syksyllä Kainuussa saadaan jännittää myös Superpesiksen ratkaisuotteluita.

Sotkamon Jymy on hiipinyt mukaan sarjan kärkikahinoihin, ja vaikka Jymy ei suosikkina tänä kesänä mitalipeleihin lähde, on kaikki jälleen mahdollista. Esimakua syksyn otteluista nähdään jo tänään, kun Sotkamon vieraaksi Hiukkaan saapuu monivuotinen välierävastus Joensuun Maila.

Kajaanin Hokki täyttää syksyllä 50 vuotta ja jännitettävää riittää myös jääkiekkorintamalla.

Vaikka urheilua on mukava seurata TV:n välityksellä, on urheilu silti parasta paikan päällä. Piste.

"Lääkkeeksi suosittelen paikallista futistarjontaa, sillä AC Kajaanin ottelut jalkapallon Ykkösessä ovat olleet viihdyttäviä."

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti