REFRRER:path /

Arhinmäki arvosteli valtion kassan syömistä 1,3 miljardilla – miten kävi omana ministeriaikana?

Paavo Arhinmäki toimi kulttuuri- ja urheiluministerinä 2011-2014.

Aki Taponen

Lännen Media

Kansanedustaja Paavo Arhinmäki (vas.) arvosteli eduskunnassa pääministeri Juha Sipilää (kesk.) keskiviikkona siitä , että tämä jätti aluksi kertomatta, että valtion kassaa syötiin viime vuonna 1,3 miljardia euroa.

Sipilä kehui, kuinka valtion tarvitsi ottaa viime vuonna lisää velkaa vain 2,5 miljardia euroa. Hän totesi, että siihen oli omat erityissyynsä, mutta yksilöi niitä vasta Arhinmäen puututtua puheenvuorossaan asiaan.

Arhinmäki kertoi selvittäneensä Valtiokonttorista, että kaikkea budjetissa osoitettua velkaa ei ole tarvinnut ottaa, koska valtion kassassa on ollut reippaasti rahaa.

– Juuri sopivasti ennen vaaleja te olette syöneet valtion kassaa ja kehutte sitä täällä talouden parantamisena, Arhinmäki arvosteli Sipilää.


Talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen

(ps.) sanoi, että kun Arhinmäki aloitti ministerinä vuonna 2011, valtion kassassa oli varoja 10,3 miljardia. Kun hän lopetti vuonna 2014, kassassa oli jäljellä enää 3,1 miljardia.

– 7,2 miljardia euroa oli hävinnyt. Samaan aikaan vuosina 2011–2014 kuntien velka kasvoi 6 miljardia euroa, Turunen sanoi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti