REFRRER:path /

Eversti, Kainuun prikaatin komentaja Tuomo Repo prikaatikenraaliksi

Tuomo Repo

STT

Tasavallan presidentti on ylentänyt prikaatikenraalit Markku Myllykankaan ja Timo Kakkolan kenraalimajureiksi.

Myllykangas on palvellut Maavoimien esikuntapäällikkönä elokuusta lähtien. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Pääesikunnan valmiuspäällikkönä, Tykistöprikaatin komentajana ja Reserviupseerikoulun esikuntapäällikkönä. Prikaatikenraaliksi Myllykangas ylennettiin neljä vuotta sitten.

Kakkola on palvellut Pääesikunnan logistiikkapäällikkönä viime vuodesta alkaen. Sitä ennen hän on ollut muun muassa esikuntapäällikkönä Logistiikkalaitoksen esikunnassa, osastopäällikkönä Maavoimien materiaalilaitoksen esikunnassa ja Länsi-Suomen huoltorykmentin komentajana.

Prikaatikenraaliksi Kakkola ylennettiin toissa vuonna. Hänet on määrätty Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen johtajaksi ensi vuoden alusta lähtien.


Samalla everstit Antti Lehtisalo, Janne Jaakkola ja Tuomo Repo ylennettiin prikaatikenraaleiksi.

Prikaatikenraali Tuomo Repo on palvellut Kainuun prikaatin komentajana kesäkuusta 2017 lähtien. Sitä ennen hän on palvellut apulaissotilasedustajana Suomen Nato edustustossa Brysselissä, sektorijohtajana Pääesikunnassa sekä Uudenmaan jääkäripataljoonan komentajana Kaartin jääkärirykmentissä. Hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2014.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti