REFRRER:path /

Grahn-Laasonen: Perhevapaauudistus maaliin vielä tammikuun aikana

Orpo tyrmää puheet Sannin kotkotuksesta

Juha Neuvonen
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan perhevapaauudistus on edennyt suunnitellusti.

STT

Helsinki

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) uskoo, että perhevapaauudistus saadaan maaliin vielä tammikuun aikana.

Grahn-Laasonen kiistää tiedotusvälineissä esiintyneet puheet siitä, että siniset olisivat torpanneet perhevapaauudistuksen etenemisen. Hänen mukaansa neuvottelut jatkuvat tiiviisti hallituspuolueiden kesken ensi viikolla.

– Uudistus on edennyt suunnitellusti. Tässä ei ole ollut mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia. Päinvastoin, meillä on hyvä keskusteluyhteys Pirkko Mattilan ja Annika Saarikon kanssa, Grahn-Laasonen sanoi STT:lle.

Sosiaali- ja terveysministeri Mattila (sin.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Saarikko (kesk.) edustavat puolueitaan perhevapaaneuvotteluissa kokoomuksen Grahn-Laasosen kanssa.


– Meillä on kirkas tavoite solmia mallista sopu vielä tammikuun aikana, Grahn-Laasonen summasi.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) tyrmää sinisten leiristä kantautuneet arviot, joiden mukaan perhevapaauudistus olisi pelkkä ”Sannin kotkotus”.

– Meillä on hyvin laaja näkemys tässä yhteiskunnassa ja työmarkkinajärjestöissä, että perhevapaat pitää uudistaa. Perheet tarvitsevat sen, ja muun muassa naisten työmarkkina-aseman uudistamiseksi sitä tarvitaan, Orpo sanoi toimittajille Helsingissä.

Grahn-Laasosen, Mattilan ja Saarikon ministerityöryhmän oli alun perin tarkoitus saada sovittua uudistuksen päälinjoista vuodenvaihteessa.

Orpon mukaan perhevapaauudistuksen etenemisen verkkaisuus on ollut ymmärrettävää, sillä kyseessä on monimutkainen kokonaisuus, joka pitää toteuttaa tiukkojen taloudellisten raamien puitteissa.

Jätä kommentti