REFRRER:path /

Hovioikeus piti Axl Smithin salakatselutuomion ennallaan

Syyttäjä vaati seksikumppaniensa kuvaamisesta käräjillä tuomitulle juontajalle kovempaa tuomiota

STT

Helsinki

Hovioikeus piti juontaja Axl Smithin vuoden ja kahden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen ennallaan tänään antamallaan päätöksellä. Smith tuomittiin helmikuussa seksikumppaniensa salakuvaamisesta ja tallenteiden esittelystä useille ihmisille.

Hovioikeudessa ei enää arvioitu hänen syyllisyyttään tai vahingonkorvauksia, vaan kyse oli pelkästään rangaistuksen mittaamisesta. Syyttäjä vaati hovissa Smithille puolentoista vuoden ehdollista vankeutta ja sadan päiväsakon suuruista oheissakkoa, mitä Smith vastusti.

Käräjäoikeus oli tuomiossaan katsonut, että asian saama laaja julkisuus tuli ottaa huomioon tuomiota lieventävänä. Hovioikeus oli tästä eri mieltä. Hovi katsoi, että asian saama julkisuus ja sen seuraukset eivät olleet ennakoimattomia ja poikkeuksellisia kun otetaan huomioon Smithin asema julkisuuden henkilönä.

Hovioikeus kuitenkin otti huomioon lieventävänä seikkana Smithin myötävaikutuksen rikostensa selvittämiseen.


Tuomio tuli 30 salakatselusyytteen lisäksi neljästä kunnianloukkauksesta sekä kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.


Uhreja oli yhteensä 29.

Salakatseluvyyhti alkoi paljastua viime vuonna, kun yksi Smithin seksikumppaneista epäili joutuneensa kuvatuksi ja vei tämän asunnosta löytämänsä muistitikun poliisille.

Jätä kommentti