REFRRER:path /

Huhtasaari nousemassa presidenttiehdokkaaksi – Suomen tulee palauttaa rajavalvonta myös länsirajalle

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi yksimielisesti esitetty Laura Huhtasaari sai onnitteluhalauksen puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aholta tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Anna Humalamäki

Perussuomalaisten puoluehallitus on päättänyt yksimielisesti esittää puolueen presidenttiehdokkaaksi ensimmäistä varapuheenjohtajaa Laura Huhtasaarta. Puolue kertoi asiasta tiedotustilaisuudessa perjantaina iltapäivällä.

– Mikäli tulen valituksi, teen kaikkeni Suomen ulkopoliittisen aseman vahvistamiseksi, totesi ehdokaskandidaatti Huhtasaari tuoreeltaan.

Hän kertoi lähtevänsä kisaan täysillä mukaan, mutta ei vielä halunnut arvioida tarkemmin, kuinka suuren kannatuksen voisi kerätä.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi, että Huhtasaaren esittämiseen ehdokkaaksi oli päädytty keskusteluiden jälkeen. Kun paikallisyhdistyksiltä aikaisemmin kesällä kysyttiin, kenet ehdokkaaksi pitäisi nimetä, Halla-aho ja Huhtasaari nousivat tasavertaisina niminä esiin.


Halla-aho itse päätti kuitenkin jäädä kisasta sivuun, koska hän tahtoo nostaa perussuomalaiset Suomen suurimmaksi puolueeksi vuoteen 2019 mennessä.

– Tämä on se työ, johon haluan itse keskittyä sataprosenttisesti tulevien kahden vuoden aikana, hän totesi.

Halla-aho totesi myös pitävänsä presidentin tehtävää ennen muuta arvojohtajan tehtävänä. Hänen mielestään hänen itsensä ja Huhtasaaren välillä ei tässä asiassa ole isoja eroja.

Huhtasaari ehti jo perjantaina nimetä tiettyjä asioita, joita hän presidenttinä ajaisi.

– Suomen tulee palauttaa rajavalvonta myös länsirajalle, eikä Suomen tule vastaanottaa turvapaikkahakemuksia turvallisesta maasta, kuten Ruotsista, hän totesi.

Lopullisen päätöksen perussuomalaisten presidenttiehdokkaasta tekee puoluevaltuusto syyskuussa.

Edit klo 21: Korjattu virheellinen tieto, Huhtasaari on perussuomalaisten 1. eikä 2. varapuheenjohtaja.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti