REFRRER:path /

Kansalaispuolue erotti perustajansa Paavo Väyrysen

Syynä väärinkäytökset ja vaaliraharikkomukset

Pertti Granqvist
Presidentivaalikiertueella Paavo Väyrynen piti tupaillan kansalaispuolueen puheenjohtajan Sami Kilpeläisen kotona Sotkamossa.

STT-KS

Kansalaispuolue kertoo erottaneensa puolueen perustajan Paavo Väyrysen puolueen jäsenyydestä. Syynä ovat muun muassa tilinkäyttöön liittyvät väärinkäytökset ja vaaliraharikkomukset, puolue kertoo tiedotteessaan.

Puolueen puheenjohtaja, sotkamolaissyntyinen Sami Kilpeläinen kertoo STT:lle, että väärinkäytökset liittyvät Väyrysen presidentinvaalikampanjaan. Sen tarkemmin hän ei niitä halua yksilöidä.

Kilpeläisen mukaan Väyrystä oli pyydetty helmikuun aikana useampaan kertaan selvittämään tilannetta, mutta vastauksia ei ole saatu.

Erottamista perustellaan myös Väyrysen pyrkimisellä keskustan puheenjohtajaksi.


Puoluehallitus pitää valitettavana ja surullisena, että Paavo Väyrynen ei ole sitoutunut perustamansa puolueen kehittämiseen. Puoluehallitus lähettää tiedotteessa terveiset keskustan puheenjohtajalle Juha Sipilälle

.

– Keskustassa ollut ongelma Väyrysen kaksoisjäsenyydestä on tullut näin ratkaisua. Kansalaispuolueessa ratkaisemme asiat. Voitte hyvillä mielin käydä vaalikamppailua keskenänne, puoluehallitus neuvoo.

Erottamisesta päätti puoluehallitus tänään. Puolueen yleinen kokous on tänään koolla Oulussa.

Kilpeläisen mukaan päätös on kerrottu myös Väyryselle itselleen.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti