REFRRER:path /

Kauneusleikkauksia tekevän yrityksen johtajasta useita kanteluita – kilpailijoiden mustamaalaamista

Suomessa toimivan kauneusalan yrittäjästä on tehty useita kanteluita aluehallintovirastoon.

Minna Akimo

Suomessa toimivan esteettisen kirurgian palveluita tuottavan yrityksen toimitusjohtajasta on tehty useita kanteluita Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

– Kanteluita on tehty vuodesta 2013 lähtien kaikkiaan yhdeksän, joista kahdeksan on koskenut yrityksen toimitusjohtajaa. Viimeisimmät kantelut ovat tulleet tämän vuoden puolella, aluehallintoylilääkäri Anne Hiiri Etelä-Suomen aluehallintovirastosta (avi) sanoo.

Kahdessa tapauksessa avi on antanut huomautuksen, joka on avin antamista ratkaisuista raskain. Huomautuksen lisäksi avi on antanut muun muassa viisi huomion kiinnitystä.

– Kun ratkaisussa päädytään huomautukseen, silloin hoidossa on ollut epäasianmukaisuutta ja hoito on aiheuttanut potilaalle jotain sellaista, mitä hän ei ole toivonut. On veteen piirretty viiva, puhutaanko näissä tapauksissa potilasvahingoista vai epäasiallisesta toiminnasta, Hiiri sanoo.

Kanteluiden kohteena ollut Cityklinkan toimitusjohtaja Pitor Sikorkski myöntää, että hänestä on tehty kanteluita. Hän kuitenkin kiistää, että kanteluiden syynä olisivat hoitovirheet.

– Viime vuoden heinäkuusta tähän hetkeen meille on ollut yli 11 500 asiakaskäyntiä, joten käyntikertoihin suhteutettuna valitusten osuus on alle 0,2 promillea. Siinä suhteessa kanteluiden määrä on erittäin vähäinen. Kun hoitoja tehdään vuosittain tuhansia, on erittäin todennäköistä, että yhden tai kahden kohdalla sattuu jotain ei-toivottua, Sikorski kommentoi asiaa.

Hänen mukaansa kantelut koskevat potilasmerkintöjä, jotka olisi pitänyt tehdä toisin. Hän väittää myös, että kanteluissa on kyse kilpailijoiden mustamaalauksesta, koska alan kilpailu on kovaa.

– Aina tulee tilanteita, ettei kaikki mene kuten itse haluaisi. Minusta tehtyjen kanteluiden takana on ollut se, että kilpailijat ovat halunneet vahingoittaa minua. Kilpailijoiden asenne on mennyt rumaksi, ja kollegiaalisuus on unohtunut kirjaimellisesti jo vuosia sitten.

Tällä hetkellä Pitor Sikorkskista tehtyjä kanteluita valvontaviranomaisten käsittelyssä ei ole, ja aiemmat kantelut ovat jo ratkaistu.

Nyt Cityklinikka hakee yksityisen terveydenhoidon lupaa Turussa sijaitsevalle toimipisteelleen. Luvan myötä yritys voisi tehdä plastiikkakirurgisia toimenpiteitä myös Turussa.

– Meillä on vireillä yrityksen jättämä lupahakemus, ylitarkastaja Mervi Tiri Valvirasta sanoo.

– Käsittelemme lupahakemuksen uutena hakemuksena, jonka yhteydessä arvioidaan myös Helsingin toimipisteen tilanne eli se, ovatko luvat edellytykset vielä voimassa.

Lännen Median tietojen mukaan hakemuksen käsittelyä ovat hidastaneet muun muassa kantelut, joita yrityksestä on tehty useita. Valvirassa pohditaan myös mahdollisen tarkastuskäynnin tekemistä kyseisen yrityksen tiloissa. Päätöstä tarkastuskäynnistä ei kuitenkaan ole tehty.

Valvira ei myöskään ole rajoittanut kanteluista huolimatta Sikorksin ammatinharjoittamisoikeutta.

– Siihen, että alamme rajoittaa jonkun ihmisen ammatinharjoittamisoikeutta, täytyy olla vankat perusteet, Mervi Tiri sanoo.

Sikorkski vahvistaa, että heidän lupahakemuksensa on ollut vireillä viime vuoden helmikuusta asti. Turun-yksikön toimintaa koskevan luvan uskotaan tulevan tänä vuonna.

– Lupahakemustamme on käsitelty pitkään, koska siellä on odotettu kanteluista tehtyjä ratkaisupäätöksiä. Nyt ainoa hidaste on kesäkausi, mutta uskon, että saamme luvan elokuussa. Haluan korostaa vielä sitä, että Turun toimipisteessä teemme vain sellaisia toimenpiteitä, jotka eivät ole luvanvaraisia. Niitä voimme tehdä, vaikka lupaa ei ole vielä myönnetty. Kaikki kirurgiset toimenpiteet teemme Helsingissä.

Jätä kommentti