REFRRER:path /

Keskusta arvioi, onko Paavo Väyrynen vaalikelpoinen puheenjohtajakisaan

Väyrysen mukaan vain puoluekokous voi päättää siitä, onko ehdokas vaalikelpoinen.

Paavo Väyrysen kelpoisuus keskustan puheenjohtajavaaliin on tiukassa tarkastelussa. Arkistokuva.

Ossi Rajala

Keskustan puoluehallitus kokoontuu Lännen Median saamien tietojen mukaan torstaina aamulla keskustelemaan pykälästä, jonka otsikko on ”oikeudellinen arvio kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen vaalikelpoisuudesta keskustan puheenjohtajavaalissa”.

Näin on mahdollista, että Väyrysen osallistumista vaaliin pyritään estämään, jos säännöt sen puolueen johtoelimien mukaan kieltävät.

Keskustan sääntöjen mukaan toisen puolueen jäsen ei saisi samaan aikaan olla. Väyrysen perustaman Kansalaispuolueen olemassaolon ajan on ihmetelty sitä, miten Väyrynen voi jatkaa myös keskustan jäsenenä. Puolueesta erottaminen olisi paikallisyhdistyksen tehtävä, mutta Keminmaan keskustaseuran johdossa on juuri Väyrynen.

Viime aikoina on väläytelty jopa kokonaisen paikallisyhdistyksen erottamisen olevan mahdollista.


Keskustan puoluehallituksen varapuheenjohtaja Antti Kurvinen

ei halunnut kommentoida puoluehallituksen kokousta Lännen Medialle ennakkoon. Myöskään eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen

ei kommentoi asiaa. Puoluesihteeri Jouni Ovaskaa

ei ole tavoitettu kommentoimaan tilannetta.

Keskustan puheenjohtajuus ratkaistaan sen seuraavassa puoluekokouksessa Sotkamossa 8.-10. kesäkuuta.

Lännen Median tavoittama Paavo Väyrynen pitää selvänä, että vain puoluekokous voi päättää puheenjohtajaehdokkaan vaalikelpoisuudesta.

– Puoluekokous tekee valinnan, joten vain puoluekokous voi päättää ehdokkaiden vaalikelpoisuudesta. Siitä eivät voi puolueen alemmat elimet tehdä päätöstä. Tämä ei vaikuta omaan kampanjointiini, Väyrynen kertoo.

Alkiolainen allianssi?

Väyrynen ilmoitti presidentinvaalien jälkeen, yön yli nukuttuaan, että hän hakee keskustan puheenjohtajaksi.

– Yön yli nukuttuani aloin ajatella, että samanmielisiä poliittisia voimia olisi ehkä mahdollista koota laajemminkin yhteen. Olen päättänyt, että teen vielä yhden yrityksen keskustan pelastamiseksi. Uskon, että myös osa Sinisten ja Perussuomalaisten kannattajista voisi löytää poliittisen kodin uudesta keskustasta. Alkiolainen allianssi voisi syntyä, Väyrynen visioi aiemmin blogissaan.

Väyrynen uskoi myös Kansalaispuolueen olevan valmis siirtymään hänen johtamansa keskustan suojiin, mutta Kansalaispuolue ilmoitti tiistaina lähtevänsä eduskuntavaaleihin omilla ehdokkaillaan.

Väyrynen oli tiistaina Kansalaispuolueen kanssa eri linjoilla siitä, ettei hän voisi olla Kansalaispuolueen pääministeriehdokas ennen kuin keskustan puheenjohtajakisa on ratkennut.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti