REFRRER:path /

Eduskuntavaalit 2019

Kaikki tarpeellinen tieto vuoden 2019 eduskuntavaaleista. Vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4.2019 ja ulkomailla 3.–6.4.2019.
Eduskuntavaaleissa 2019 valitaan 200 kansanedustajaa ja siinä saavat äänestää kaikki äänioikeutetut, eli viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

« »

Kokoomuksen Salolainen varoittaa äänestäjiä valtavasta hämäyksestä – pitäisi hallitusovea raollaan myös Perussuomalaisille

Pertti Salolainen (oik.) ei sulkisi Perussuomalaisia automaattisesti hallituksen ulkopuolelle. Arkistokuva. Vasemmalla Arto Satonen.

Ossi Rajala

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja, ministeri ja puolueen entinen puheenjohtaja Pertti Salolainen on turhautunut puolueiden vaaliohjelmiin ja -lupauksiin.

Kansanedustajauransa päättävä Salolainen kirjoittaa Twitterissä, että vaaliohjelmat ovat ”valtava hämäys”, koska hallitusneuvotteluissa ne menevät roskiin.

Vaalilupauksista tinkiminen ei ole vaalien jälkeen kovin harvinaista, kun kompromisseja on hallituksen muodostamisen eteen tehtävä.

Lännen Media kysyi Salolaiselta, onko näissä vaaleissa hänen mielestään jotakin erityisen härskiä?

– Ei, kommenttini on ihan yleisen tason kannanotto. Toivon, etteivät ihmiset kuvittele äänestämänsä puolueen kaikkien vaalilupausten toteutuvan. Minulla on pitkä kokemus, Salolainen muistuttaa.

Hallitusneuvotteluista voi tulla vaikeat, koska gallupien perusteella enemmistöhallituksen muodostamiseen tarvitaan useita puolueita. Monen eri puolueen tavoitteet on puolestaan haastava sovittaa yhtenäiseksi hallitusohjelmaksi.

Salolainen ei halua ennustaa, minkälaiset neuvottelut ovat edessä, mutta hän ei sulkisi ennakolta Perussuomalaisia ulos hallituksesta.

Aiemmin ainakin Sdp:n, kokoomuksen, vihreiden ja Vasemmistoliiton puoluejohdot ovat olleet kriittisiä sen suhteen, voisivatko ne olla samassa hallituksessa Perussuomalaisten kanssa.

– Minun mielestäni Perussuomalaisia ei pitäisi automaattisesti sulkea pois hallituksesta. Siinä ei ole järkeä. Pitäisi katsoa, sopeutuisiko Perussuomalaiset laadittavaan hallitusohjelmaan, Salolainen pohtii.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »