REFRRER:path /

Eduskuntavaalit 2019

Kaikki tarpeellinen tieto vuoden 2019 eduskuntavaaleista. Vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4.2019 ja ulkomailla 3.–6.4.2019.
Eduskuntavaaleissa 2019 valitaan 200 kansanedustajaa ja siinä saavat äänestää kaikki äänioikeutetut, eli viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

« »

Kokoomus jännittää mille sijalle se yltää tai jää – äänet eivät näytä riittävän suurimmaksi puolueeksi

Antti Häkkänen on yksi koko maan ääniharavista.

Ossi Rajala

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa annettiin hyväksyvät aplodit, kun Yleisradion ennuste julkistettiin. Ennusteessa Perussuomalaiset oli jaetulla kakkossijalla kokoomuksen kanssa.

– Varmasti maalikameraa tarvitaan. Sdp on nyt paalupaikassa kiinni, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ennakoi jo aiemmin illalla.

Kokoomuksessa uumoiltiin ennakkoäänien julkistuksen yhteydessä, että se voisi jopa haastaa Sdp:n pääministerikisassa. Äänten laskennan edistyessä ero ei kuitenkaan hirveästi kaventunut ja Perussuomalaiset nousi kokoomuksen rinnalle.

Paljon ääniä erityisesti Uudeltamaalta ja Helsingistä oli kuitenkin illalla laskematta.

– Tuntuma on se, että ennakkoäänet on kokoomukselle parempia kuin ennakoitiin. Pääministerikisa on jännittävä, sanoo yksi valtakunnan kovimmista ääniharavista Antti Häkkänen.

Häkkänen sai suuren äänipotin Kaakkois-Suomessa ja se vetää miehen hiljaiseksi.

– Pitää vähän sulatella tulosta. Vaalipiiri on aika haasteellinen, joten en osannut tätä odottaa. Vetää aika hiljaiseksi. Äänestäjiltä saatu mandaatti siivittää vastuullisiin tehtäviin jatkossakin. Täytyy katsoa vaalitulos ja sen jälkeen hallitusneuvottelut, voiko ministeritehtävät tai muut vastuulliset tehtävät jatkua, oikeusministerinä toiminut Häkkänen pohti Lännen Medialle.

Häkkänen ei halua spekuloida, voiko hän joskus olla kokoomuksen puheenjohtaja.

– Puolueen puheenjohtajuudella on turha spekuloida. Ei kannata keulia oman edun mukaan. Porukalla tehdään hommia, Häkkänen sanoo.

Ennakkoäänien tulos aiheutti suurta riemua kokoomuksen vaalivalvojaisissa, koska tulos oli parempi kuin moni odotti.

– Tämä on parempi kuin odotin. Hyvät ystävät, tänään kaikki on mahdollista, Orpo sanoi ennakkoäänien ensitietojen saamisen jälkeen.

Yleisö yltyi huutaman puheenjohtajansa nimeä.

– Petteri, Petteri, Petteri, Petteri, yleisö huusi.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »