REFRRER:path /

Liikenne

Liikenne -aiheessa kerromme monipuolisesti liikenteestä, liikennevälineistä  ja liikenteeseen liittyvistä käytännön asioista.

« »

Maakaasulla käyvä autoni paloi kuin soihtu

Pelastautuminen oli sekunneista kiinni. Sankka savu valtasi auton jalkatilan hetkessä.

Anita Simola

Hämeenlinnassa asuvan, suomalaisuuden liiton toiminnanjohtaja Antti Ahonen koki keskiviikkoiltana kauhun hetkiä kolmostiellä.

Hän oli palaamassa mieskuoron harjoituksista kotiinsa. Alla oli vuoden 2008 Volkswagen Caddy tila-auto. Auto on ollut Ahosen omistuksessa noin vuoden.

Kyseessä on maakaasuhybridiauto.

Ahonen kertoo, että auto on toiminut hänen käytössään moitteettomasti ennen keskiviikkona.


– Ajaessani kotiin aistin, että auton sisätiloissa oli vahva savun tuoksu. Yhtäkkiä savua alkoi tupruta voimakkaasti kuljettajan puolen jalkatilasta. Ajoin tien sivuun ja laitoin hätämerkit päälle. Eipä kulunut kuin hetki, niin ensimmäiset lieskat alkoivat jo lyödä jalkatilasta vastaan. Syöksyin ulos.

Keräänkö tavaraa?

Ahonen kertoo ajatelleensa pienen hetken, josko olisi pitänyt pelastaa autosta jotakin. Sisällä oli paljon tavaraa.

– Onneksi en jäänyt ottamaan tavaroitani. Kännykkä oli taskussa ja nappasin penkiltä vain olkalaukun mukaani ja avaimet. Jälkeenpäin mietin, että kyse oli todella pienistä hetkistä. Jos olisin jäänyt vähänkin miettimään pitemmäksi ajaksi, niin olisin saanut ainakin palovammoja.

Ahonen soitti hätäkeskukseen ja apu tuli nopeasti onnettomuuspaikalle.

– Poliisi arvioi, josko kyseessä olisi ollut sähkövika. Sitä on mahdotonta sanoa, sillä auto paloi hetkessä täysin karrelle. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. En ole liioin kuullut, että nämä maakaasulla toimivat autot olisivat syttyneet tuleen.

Tunnettu kotiseudulla

Ahonen on tunnettu kotiseudullaan Kanta-Hämeessä. Hän on Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa kokoomuksen riveissä. Valtakunnan julkisuutta tuli Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa. Ahonen voitti taannoin hulppeat 60 000 euroa suositussa visailuohjelmassa.

Ahonen kiittää pelastusviranomaisia.

– Paikalle nopeasti tullut pelastuslaitos joutui yhdessä poliisin kanssa sulkemaan liikenteen 20 minuutiksi sankan savun ja kovan kuumuuden takia. Heidän työskentelynsä oli tehokasta.

Paukahdukset säikäyttivät

Ahonen kertoo, että pian palon syttymisen jälkeen alkoi kuulua myös paukahduksia.

– Pelkäsin räjähdystä. Poliisien mukaan kyse oli renkaiden paukkumisesta.

Paloviranomaisten mukaan tilanne oli erikoinen, koska kyseessä oli maakaasuhybridiauto. Sammuttajien tuli toimia siten, ettei auton suuri palokuorma eli suuri vapautuva lämpömäärä ja sankka savu vaarantanut heidän työturvallisuuttaan.

Maakaasuhybridiauto käyttää polttoaineenaan sekä kaasua että bensiiniä. Palopaikka sijaitsi noin kolmen kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Paikalla oli kolme pelastuslaitoksen yksikköä.

Ahonen selvisi tilanteesta naarmuitta, mutta jälkeen päin tuli mietittyä, että pelastuminen oli pienestä kiinni.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »