REFRRER:path /

Malmin nainen Aarnio-istunnossa: Naamioitumiseni Hollannin matkalla oli vitsi

Mari Romano kiisti huumerikokset, mutta kommentoi kertomusta Aarnion varoittelusta.

STT, Mikko Gustafsson

Malmin nainen eli Mari Romano kommentoi tiistaina Helsingin hovioikeudelle kuulustelukertomuksiaan, jotka liittivät Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huumekauppaan. Käsittelyssä oli vähintään sataa hasiskiloa koskeva syyte, jonka mukaan Aarnio olisi järjestellyt Hollannin kontaktien kautta huumeet vuosina 2012-2013 Pohjois-Suomen kautta etelään levitettäväksi.

Lisäksi oikeudessa käsiteltiin sitä, lakkauttivatko Aarnio ja hänen alaisensa Romanoon kohdistuvan huumerikostutkinnan, joka siirrettiin Kuopiosta Helsinkiin.

Romano kiisti syytteet törkeistä huumerikoksista ja perusteli kertomuksia muun muassa sillä, että kävi kauppaa keskusrikospoliisin kanssa.

Monisanaisemmin Romano kommentoi kertomusta, jonka mukaan Aarnio olisi varoittanut häntä menemästä Hollannin Arnhemiin. Romano sanoi esitutkinnassa, että matkusti kehotuksista huolimatta ja pyrki naamioitumaan.


– Se oli vähän tällainen vitsi. Se oli sellaista varmistelua vaan. Menin siitä huolimatta sinne kaupunkiin, vaikka olin varoituksia kuullut, Romano kertoi hovioikeudessa.

Aarnio perusteli käräjillä varoittelua Romanoon liittyvillä turvallisuusseikoilla. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että varoittelun syy oli riski jäädä kiinni huumekaupasta.

Kertoi Aarnion antamasta yhteysnumerosta

Romano kommentoi myös Aarnion ja hänen alaisensa syytteitä siitä, että he olisivat siirtäneet Romanoa koskevan huumerikostutkinnan Helsinkiin ja lakkauttaneet sen. Romano sanoi, että kuuli tutkinnan siirtämisestä Helsinkiin.

– Sen tulin tietämään, että tutkinta on siirretty tänne.

Myöhemmin istunnossa Romano kiisti, että joku poliisi olisi antanut tiedon ja sanoi päätelleensä asian. Kommentista ei käynyt ilmi, kuinka Romano asian päätteli.

Vastoin käräjäkertomustaan Romano kertoi, että sai Aarniolta puhelinnumeron, jolla piti olla yhteydessä johonkin henkilöön eräällä Tallinnan-matkalla. Romano sanoi, ettei ottanut yhteyttä.

Kuulusteluja hyödyntämiskiellossa

Kuulusteluissa Romano on liittänyt Aarnion muun muassa käynteihin huumekätköillä ja huumekaupasta käytyyn rahaliikenteeseen. Sittemmin hän on kiistänyt kertomuksen ja vedonnut kaupankäyntiin ja painostukseen kuulustelussa.

Romanon kuulustelija on tuomittu virkarikoksesta, koska hän muun muassa osti tälle skootterin, antoi rahaa ja lähetteli hempeitä viestejä. Kaksi Romanon kuulusteluista on hyödyntämiskiellossa eli niihin ei voi viitata hovioikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi Romanon 3 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen Aarnion rikoskumppanina.

Aarnion oikeus tuomitsi 10 vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Aarnio kiistää rikokset.

Aarniolla on lisäksi lainvoimainen 3 vuoden tuomio seurantalaiteyhtiön haarasta.

Jätä kommentti