REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Naali yritti pesiä Suomessa 20 vuoden tauon jälkeen

Metsähallitus ja WWF
Maastoon viety riistakamera tallensi kuvia, joissa valkea ja tummempi naali leikkivät ja telmivät yhdessä, ja kaikesta saattoi päätellä pesinnän olevan lähellä. Historiaa ei kuitenkaan tehty, sillä toinen yksilö katosi.

STT

Helsinki

Pohjoismaissa katoamisvaarassa ollut naali on yrittänyt pesiä Suomessa ensimmäisen kerran 20 vuoteen, kertoo WWF. Asia ilmenee järjestön ja Metsähallituksen ylläpitämän riistakameran kuvista.

Riistakamera vietiin maastoon keväällä, kun naalin nähtiin livahtavan pesäkoloon. Kuvista paljastui, että kolossa asusti myös toinen naali. WWF:n ohjelmapäällikön Petteri Tolvasen mukaan kuvista saattoi päätellä pesinnän olevan lähellä.

Lopulta toinen naaleista katosi eikä pesintää tapahtunut. Tapaus antaa sekä WWF:n että Metsähallituksen mukaan kuitenkin toivoa naalin paluusta Suomeen.

Edellinen varma poikuehavainto Suomessa on vuodelta 1996.


Arktisilla seuduilla tavattava naali on ollut satunnainen vieras Suomen pohjoisimmissa kunnissa ja tunturialueilla.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »