REFRRER:path /

Niinistö Hossassa: Hallituksen olisi voinut kaataa

Hanna Laukkanen
Sauli Niinistö.

Markus Pirttijoki

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi lauantaina Hossassa viikon poliittista näytelmää. Viikon tapahtumat päättyivät lopulta siihen, että hallitus ei jättänyt eronpyyntöä.

Niinistön mielestä kansanvallan ja parlamentarismin kannalta olisi voitu toimia myös toisin. Pääministeri Juha Sipilä olisi voinut jättää kuuluisan U-käännöksen tekemättä, ja tulla esittämään hallituksen eronpyynnön Kultarantaan.

– Tämä on enempi yksityisajattelua, mutta taisin olla vähän sitäkin mieltä, että siinäkin tilanteessa hallituksen eronpyyntö olisi voinut olla paikallaan. Ainakin sitäkin mahdollisuutta on mietitty, ja lähteä sitten pikatahtia nyt syntyneeltä pohjalta keskustelemaan.

Niinistö

otti kantaa tähän, kun häneltä kysyttiin, onko perussuomalaisen puolueen näin dramaattinen hajoaminen kesken vaalikauden ongelma äänestäjien oikeuden toteutumisen kannalta.

– Tällaisia minä pyörittelin päässäni. Viisaammat valtiosääntöihmiset näyttivät olevan eri mieltä, että ei tässä sinänsä mitään huomautettavaa ole.

Niinistö korosti, että hallituksen eronpyyntö on mittaluokaltaan aivan eri asia kuin ennenaikaiset eduskuntavaalit, jollaiset Suomessa on viimeksi järjestetty vuonna 1975.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti