REFRRER:path /

Presidenttiparille lahjat Kainuusta

Niinistö Oulussa: Maakuntien on tärkeää tulla huomatuksi.

Juha Neuvonen
Kuhmon kirjastotoimenjohtaja Taina Hyvönen luovutti presidentti Sauli Niinistölle ja hänen puolisolleen Jenni Haukiolle torkkupeiton Oulussa lauantaina.

STT ja KS

Oulu

Presidentti Sauli Niinistö päätti maakuntakiertueensa lauantaina Ouluun yhdessä puolisonsa Jenni Haukion kanssa. Presidenttiparia ihastelemaan tulleet lukuisat oululaiset sanoivat arvostavansa sitä, että presidentti vierailee maakunnissa. Moni kertoi nähneensä hänet nyt ensimmäistä kertaa.

Niinistö sanoi hänelle olevan tärkeää, että maakunnat tulevat huomatuiksi valtiovallan taholta. Hän vieraili kaikissa Suomen maakunnissa juhlavuoden aikana. Kainuussa hän kävi Hossan avajaisissa kesäkuussa.

Kainuulaiset muistivatkin presidenttiparin tulevaa vauvaa sinisellä peitolla, joita Kainuussa on valmistettu tänä vuonna 800. Presidenttipari sai myös huivit, joihin on kerätty kainuulaisten nimiä tänä vuonna syntyneestä aina 100-vuotiaaseen saakka.

Historiallista

80 prosentin kannatustaan istuva presidentti ei halunnut kommentoida medialle.

Hän puhui Oulussa pitkälti samoista teemoista, joita hän on korostanut koko kautensa ajan: rauhasta sen kaikissa muodoissa, osallisuuden tunteen tärkeydestä ja onnellisuudesta.

Niinistö painotti myös ilmastonmuutoksen uhkaa ja arktisen alueen suojelun tärkeyttä.

– Jos menetämme arktisen, menetämme maapallon, Niinistö sanoi.

Päivän aluksi presidenttipari tervehti nuoria juhlijoita Lasten linnanjuhlissa. Juhliin oli kutsuttu viisisataa 10-vuotiasta koululaista.

Presidentti kertoi korostaneensa lapsille sitä, että ketään ei saa kiusata eikä jättää yksin.

– Ongelma on se, että tänä päivänä on entistä vaikeampi olla köyhä. Silloin, kun minä olin nuori oikeastaan kellään kaverilla porukassa ei ollut mitään sen merkillisempää, joten siinä porukassa oli helppo olla. Tänään erottuu heti, jos on jäänyt jalkoihin. Se on raskas tunne erityisesti nuorille, presidentti sanoi medialle.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti