REFRRER:path /

Liikenne

Liikenne -aiheessa kerromme monipuolisesti liikenteestä, liikennevälineistä  ja liikenteeseen liittyvistä käytännön asioista.

« »

Oulun seudulla jumissa 50 rekkaa hankalan sään vuoksi

Oulun lentokentän kiitotie muuttui aamulla luistinradaksi.

JUHA NEUVONEN/arkisto
Liikenneviraston mukaan ajokeli on nyt huono koko maassa lukuun ottamatta Lounais- ja Länsi-Suomea.

STT

Helsinki

Eilisen lumikaaoksen jälkeen ajokeli on ollut myös tänään monin paikoin hankala sään lauhtumisen ja jäätävien sateiden takia. Liikenneviraston mukaan ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lounais- ja Länsi-Suomea.

Pahin tilanne on Pohjois-Pohjanmaalla, jossa 50 rekkaa on yhtä aikaa jumissa. Myös linja-autoliikenne on suurissa vaikeuksissa.

Keskisuomalaisen mukaan toista päivää jatkuva hankala ajokeli on aiheuttanut vakavia ongelmia raskaalle liikenteelle.

Keli on myös jalankulkijoille vaarallinen osassa maata, kun lumen ja jään päälle on satanut vettä.


Liikenneviraston tieliikennekeskuksen mukaan päätiet ovat Etelä- ja Keski-Suomessa varsin hyvässä kunnossa. Ajokeli on selvästi huonompi alemmalla tieverkolla, jonka liukkaudentorjuntatarpeista on tullut paljon yhteydenottoja keskukseen.

Heinolassa kymmentä koululaista kuljettanut bussi luisteli jäiseltä tieltä ojaan. Bussi pysyi pystyssä eikä kukaan loukkaantunut.

Linja-auto päätyi ojaan myös Alavudella, mutta sielläkin selviydyttiin ilman loukkaantumisia. Bussi saatiin takaisin tielle ilman pelastuslaitoksen apua.

– Täällä on joka puolella niin liukasta, että ihme jos tiellä pysytään, sanoi päivystävä palomestari Seppo Korpela.

Lämpimintä on tänään ollut Lounais-Suomessa, jossa lämpötila on monin paikoin noussut yli viiden asteen. Itä-Suomessa on oltu yhden ja neljän plusasteen välissä. Kautta maan eteläosan on ollut pilvistä ja saatu vesisateita. Pohjois-Suomessa taas on satanut monin paikoin lunta.

Huomenna ajokelin pitäisi palautua normaaliksi koko maassa.

Oulun lentokenttä muuttui aamulla vesisateen seurauksena jäiseksi luistinradaksi, kertoo Anniina Palkonen Finavian viestinnästä. Finnairin ja Norwegianin Ouluun matkalla olleet koneet joutuivat sen vuoksi kääntymään takaisin Helsinkiin. Yksi Oulusta lähdössä ollut kone joutui odottelemaan lähtölupaa.

– On ollut pitkään pakkasta ja sitten kylmän pinnan päälle satoi vettä. Kemikaalit eivät tehonneet riittävästi, kun kiitotie pitää saada kesäkuntoon.

Kiitorata saatiin puhdistettua aamukymmenen maissa.

Iltapäivällä puoli viiden aikaan Finavian viestinnästä kerrottiin, että liikenne sujuu normaalisti kaikilla Suomen lentokentillä.

Eilen runsas lumentulo oli aiheuttanut lukuisia peruutuksia ja viivästyksiä Helsinki-Vantaalla.

Raideliikenne on sujunut tänään hieman eilistä paremmin. Viiden jälkeen kaksi kaukojunavuoroa oli myöhässä. Lisäksi tänään ja huomenna kaikki taajamajunat Joensuun ja Nurmeksen välillä korvataan linja-autoilla junan teknisen vian takia.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »