REFRRER:path /

Paavo Väyrynen pyrkii presidentiksi – jo neljättä kertaa

Aki Laurokari

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen pyrkii presidentiksi ensi vuonna järjestettävissä presidentinvaaleissa.

Väyrynen on antanut kannattajilleen suostumuksen ryhtyä keräämään kannattajakortteja valitsijayhdistyksen muodostamiseksi vuoden 2018 presidentinvaaleja varten, kerrotaan kansalaispuolueen tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan vielä, että valitsijayhdistys muodostetaan 6,12., jos tarvittava määrä kortteja on saatu kerätyksi. Väyrynen myös luopuu perustamansa puolueen, kansalaispuolueen, puheenjohtajuudesta. Uudeksi puheenjohtajaksi on valittu agronomi Sami Kilpeläinen.

Ehtona Väyrysen ehdokkuudelle on siis se, että hän saa kasaan vaadittavat 20 000 kannattajakorttia.

Paavo Väyrynen pyrkii presidentiksi nyt neljättä kertaa. Aiemmilla kerroilla vuosina 1988, 1994 ja 2012 Väyrynen on ollut keskustan ehdokkaana. Vuonna 2012 Väyrynen tuli kolmanneksi häviten kakkossijan melko tiukasti Pekka Haavistolle vaalien ensimmäisellä kierroksella. Myös vuoden 1994 vaaleissa hän oli kolmas vaalien ensimmäisellä kierroksella ja vuonna 1988 toinen, kun Mauno Koivisto valittiin toiselle kaudelle.

Väyrynen on edelleen keskustan euroedustaja. Väyrysen kansalaispuolue hyväksyttiin puoluerekisteriin joulukuussa 2016. Kuntavaaleissa tänä vuonna Väyrynen pääsi läpi Helsingin valtuustoon kristillisdemokraattien listalta sitoutumattomana ehdokkaana.

Tähän mennessä presidenttikisaan on nimetty virallisesti neljä ehdokasta: rkp:n Nils Torvalds, vasemmistoliiton Merja Kyllönen, vihreiden Pekka Haavisto ja keskustan Matti Vanhanen. Sauli Niinistö on ilmoittanut pyrkivänsä toiselle kaudelle valitsijayhdistyksen kautta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti