REFRRER:path /

Rinne: Hallitus on irtaantunut totaalisesti tavallisen ihmisen arjesta

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne piti pitkän poliittisen tilannekatsauksen sdp:n puoluevaltuuston kokouksessa eduskunnan Pikkuparlamentissa.

Hannamari Ahonen

Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan hallituksessa on miljooonamiehiä ja miljoonanaisia ja hallitus onkin irtaantunut totaalisesti tavallisen ihmisen arjesta. Rinne käytti pääosan pitkästä poliittisesta tilannekatsauksestaan sdp:n puoluevaltuustossa hallituksen toimien arvosteluun.

Sdp:n kaksipäiväinen puoluevaltuusto on koolla eduskunnan Pikkuparlamentissa Helsingissä.

Erityisesti Rinne sanoi pelkäävänsä, mitä on tiedossa maanantaina, kun oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) esittelee tarkemmin muun muassa työttömyysturvan uudistuksia.

– Työttömyysturvan ehtoja ollaan kiristämässä ja työttömyysturvasta leikkaamassa. Leikataan niiltä, jotka tukea eniten tarvitsevat.

Rinne nimesi suomalaisen yhteiskunnan vakavimmaksi ongelmaksi juuri sen, että työhaluisille ihmisille ei ole töitä.

Puoluevaltuuston helsinkiläinen jäsen Irma Marttila ei hänkään pitänyt työministerin jo tekemistä työllisyyspaketin kaikista ehdotuksista. Erityisesti häntä risoi tiistaina esitelty työnäyte. Siinä työntekijä voi vapaaehtoisesti näyttää tulevalle potentiaaliselle työnantajalleen osaamistaan, ilman työsuhdetta.

– Ministerin esittämässä työnäytteessä kyykytetään ihmistä.

Suurimmat aplodit Rinne keräsi pitkän puheensa aikana maahanmuutto-osiossaan. Rinne kertoi, miten hän oli kotikunnassaan Mäntsälässä tilaisuudessa, jossa informoitiin kuntalaisia oleskeluluvan saaneista turvapaikanhakijoista, joille oli osoitettu kuntapaikka Mäntsälästä. Tilaisuutta oli häiriköinyt Rajat kiinni -liikkeeseen kuuluva huuteleva joukko, jonka kielenkäyttö oli Rinteen mukaan asiatonta.

Rinne sanoi painokkaasti, että ”Tätä puhetta meidän pitää kaikin tavoin vastustaa.”

Tämä esitys sai pitkät aplodit puoluevaltuuston jäseniltä. Puoluevaltuustossa on paikalla 59 edustajaa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

  • Tuoreimmat

    Mies jäi puun alle Ukkohallassa 9 minuuttia sitten | 0
    Valjakkohiihdon SM-kisa Kuhmossa, tulokset 16 minuuttia sitten | 0
    Valjakkohiihdon SM-kisa Kuhmossa, tulokset 16 minuuttia sitten | 0