REFRRER:path /

SDP:n Rinne arvioi hallituksen yrittävän suoristaa rivejään tiedonannolla

STT, SANNA NIKULA, HETA HASSINEN

Helsinki

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tulkitsee hallituksen sangen järeän toimen eli tiedonannon tarkoittavan sitä, että hallitus hakee riviensä suoristamista irtisanomissuojan heikennystä koskevassa kysymyksessä.

Hallituksen kaavailema lakihanke henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamisesta alle kymmenen työntekijän yrityksissä on kohdannut laajaa vastustusta. Se ei kuitenkaan ole tiedonannossa keskeisenä kysymyksenä, vaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) korosti torstaina, että tiedonanto koskee hallituksen laajempaa työllisyyspoliittista linjaa.

Rinne näkee asian hieman toisin.

– Tämä naamioidaan työllisyyskeskusteluksi, vaikka tosiasiassa eduskunnassa äänestetään irtisanomissuojan heikentämisestä. Eduskunnassa on käytävillä paljon sellaisia hallituspuolueiden kansanedustajia, jotka eivät näe mitään järkeä tässä kiistelyssä eivätkä itse asiassa tämän lain sisällössäkään, Rinne vihjaisi toimittajille torstaina kyselytunnin jälkeen.

Rinne väläyttää SDP:n iskevän takaisin

Tiedonanto on järeä keino hallituksen työkalupakissa, sillä tiedonantoa seuraa äänestys hallituksen luottamuksesta. Rinne sanoo odottaneensa tiedonannon sijasta hallitukselta ennemminkin esityksiä ristiriidan ratkaisemiseksi.

Rinteen mukaan ammattiyhdistysliike on aina kunnioittanut eduskunnan käsittelyä, mutta nyt on kysymys hallituksen tiedonannosta eduskunnalle, ei varsinaisen lakiesityksen käsittelystä. Tämä tarkoittanee sitä, että Rinne ei usko työtaistelutoimien päättyvän vielä keskiviikon äänestykseen.

– Kun lakiesitys joskus ehkä tulee eduskuntaan, niin sitten sitä täällä käsitellään. SDP vastustaa irtisanomissuojan heikennystä, ja jos se jostakin syystä läpäisisi eduskunnan, niin SDP tulee mahdollisuuksien mukaan tulevaisuudessa muuttamaan sitä, Rinne sanoi.

Rinne kuitenkin huomautti, että ammattiliitot päättävät itse toimistaan.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti