REFRRER:path /

Sipilä: Some-mätkintä ei tee hyvää hallitusyhteistyölle – mutta kyllä tästä selvitään

Kariutunut perhevapaauudistus on synnyttänyt tunteenpurkauksia hallituspuolueiden keskuudessa

STT, MATIAS ÅBERG

Helsinki

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uskoo, että keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostama hallitus jatkaa marssiaan eteenpäin perhevapaista syntyneestä kiistasta huolimatta.

–  Kyllä tästä selvitään, sanoi Sipilä iltapäivällä eduskunnassa.

Keskustajohtajan mukaan hallituspuolueiden keskuudessa sosiaalisessa mediassa käyty tunteikas perhevapaakiistely ei silti paranna tilannetta.

–  Ei tämä some-mätkintä tietenkään sille (hallitusyhteistyölle) hyvää tee, mutta ehkä tällaistakin tunteenpurkausta tarvitaan välillä. Jostakin syystä tämä uudistus herättää aika paljon tunteita, Sipilä arvioi.


Hallituspuolueiden johtajat ilmoittivat eilen, että perhevapaauudistusta ei toteuteta tällä vaalikaudella. Sipilän mukaan esillä olleen perhevapaamallin työllisyysvaikutus olisi ollut arviolta 700–1  600 työpaikkaa ja uudistus olisi lisännyt julkisen talouden menoja ainakin 100 miljoonalla eurolla.

–  (Se olisi ollut) lisäksi leikkaus lapsiperheiltä – ja vielä eniten pienituloisilta lapsiperheiltä. Eihän tämä täytä mitään uudistuksen edellytyksiä, Sipilä sanoi eduskunnassa.

Pääministeri kuitenkin uskoo, että perhevapaa-asiaan palataan ensi vaalikauden keskusteluissa.

–  Luulen, että keskustelu (asiasta) voidaan käydä paljon realistisemmalta pohjalta, kun on tehty huolellinen selvitystyö siitä, mitä vaikutuksia tällä on työllisyyteen ja mikä sen hintalappu on, Sipilä sanoi.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat tällä tietoa ensi vuoden huhtikuussa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti