REFRRER:path /

Television katsojia siirtynyt verkkoon – MTV hakee yleisöä ympärivuorokautisella uutispalvelulla

Valtion myöntämää uutistukea MTV ei uudistukseensa käytä. Uusi omistaja Telia on toimitusjohtaja Jarkko Nordlundin mukaan osoittanut kiinnostusta uutistoimintaa kohtaan.

Mauri Ratilainen
MTV kokee, että sen on pakko uudistaa toimintaansa tv:n katselutottumusten muuttumisen myötä. Arkistokuva.

Ossi Rajala

Suomalaisetkin katsovat televisiolähetyksiä entistä enemmän verkosta, mikä on pakottanut erityisesti kaupalliset tv-kanavat lisäämään verkkosivujen ja mobiilisovellusten kautta tarjottavaa palvelua.

MTV kertoi keskiviikkona uudistavansa uutistarjontaansa ympärivuorokautiseksi digitaalisissa kanavissa. Ensi vuoden alusta aloittaa MTV Uutiset Live -palvelu, jossa seurataan reaaliaikaisesti niin perinteisiä uutisaiheita, urheilua kuin viihdettäkin.

MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund uskoo, että uutistoiminnan kasvattaminen kiinnostaa myös mainostajia.

– Olemme vielä tappiollisia, mutta meillä on strateginen suunnitelma, mihin olemme menossa. Kasvamme mainosrahoitteisesti ja myös C Moren kuluttajien määrä on kasvussa. Meidän on vähän pakkokin uudistaa uutistoimintaa. Halutaan pois katsojamallista palvelemaan paremmin kuluttajaa. Erityisesti haluamme satsata liikkuvaan kuvaan, Nordlund sanoo.

Teleoperaattori Telia ostaa MTV:n kesällä. Uuden omistajan pitäisi olla uutismyönteinen.

– Kauppa on tehty, mutta joudumme olemaan vielä hieman erillään. Aiemmissa keskusteluissa he ovat osoittaneet kiinnostusta uutisten kehittämiseen, Nordlund sanoo.

Valtion tuki vaaliohjelmiin

Liikenne- ja viestintäministeriö ilmoitti viime joulukuussa, että MTV saa valtiolta kolme miljoonaa euroa tukea uutis- ja ajankohtaistoiminnan ylläpitoon ja laajentamiseen. Tuki on kahdelle vuodelle.

Tätä tukea ei käytetä ympärivuorokautiseen palveluun.

– Tuki kohdistetaan ensi keväänä vaaliohjelmiin, Nordlund sanoo.

MTV:n uudistuksiin kuuluvat myös uutisstudion ilmeen ja teknologian päivitykset. Myös uusia rekrytointeja aiotaan tehdä.

– Rekrytoimme erityisesti MTV Uutiset Live -palvelua varten kymmenkunta ihmistä. esimerkiksi toimittajia ja videotoimittajia, kertoo MTV:lle uutisia tuottavan Mediahub Helsinki Oy:n vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti