REFRRER:path /

Tesoman surmaaja ahmi rikoksesta kertovia uutisia

Jenna Keto-Tokoi

Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, että Tesoman henkirikoksen tehnyt nuori mies seurasi aktiivisesti lehtijuttuja, joissa käsiteltiin tekoa. Tuolloin rikosta tutkittiin murhana.

”Olen lukenut aika paljon, varmaan lähes kaikki jutut.”

Kun häneltä kysyttiin, miten uutisten lukeminen vaikutti häneen, hän sanoi, että ei oikeastaan mitenkään, koska teko vaivasi häntä ankarasti muutenkin.

”Teko on kuitenkin tehty ja aina pääkopassa vaivaamassa. Kun luin jutun, jossa oli kuva Salosen ja hänen tyttärensä metsäretkestä, alkoi omatunto vähän soimaamaan. Tuli mieleen oman isäni kanssa viettämäni hyvät ajat”, hän lisäsi.

Hän luki myös henkirikosta koskevia spekulaatioita ja keskusteluja eri keskustelupalstoilta. Kuulustelussa hän kuitenkin sanoi, ettei koskaan kommentoinut niitä tai kirjoittanut aiheesta mihinkään.

”Ylilaudallakin olen ollut, mutta en ole kommentoinut mitään tähän asiaan liittyen. Kun löysin Murha.info -sivuston, siellä oli henkirikokseen liittyen sellaiset 150 keskustelua aiheesta. Kun lopetin lukemisen ja lähdin tännepäin tulemaan, sivuja oli reilut 280 siinä keskustelussa. Minulla ei ole käyttäjätunnuksia kummallekaan sivulle.”

Kommenttien ja juttujen lukeminen oli ilmeisesti yksi syy siihen, miksi mies ilmoittautui poliisille. Mies totesi, että oli lukenut keskusteluja läpi uudestaan pari päivää ennen tunnustustaan.

Kuulustelijan kysyttyä, mikä hänet sai tunnustamaan, hän totesi näin:

”Ajattelin, että tulee asia nyt sitten hoidettua. Olen miettinyt, jos minun läheisilleni tehtäisiin jotain tällaista, miltä se tuntuisi ja sitä kautta, miltä Salosen omaisista tuntuu.”

Jätä kommentti